Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Doğadan Çocuklara” projesi kapsamında Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerini konuk etti.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban liderliğindeki Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Gastronomi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projede, ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bilgi edindiler. Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da sıkça kullanıldığı vurgulanırken, öğrenciler BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldular.

Uygulamalı Gözlem ve İnceleme

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı BAÇEM’de, öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç endüstrisinde, kozmetik ürünlerde, parfümlerde ve esanslarda nasıl kullanıldığını öğrendiler. Öğrencilere bitkilerin şifalı, rahatlatıcı çaylar ve baharatlar olarak da kullanım alanları hakkında bilgi verildi. BAÇEM personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşullarını ve kullanım alanlarını açıkladı. Öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlemledikten sonra teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprağa diktiler.

Related Posts

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı, 12’si yakalandı

İzmir’in Karaburun ve Seferihisar ilçeleri açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan düzensiz göçmenlere yönelik iki ayrı operasyonda toplam 35 kişi kurtarıldı, 12 göçmen ise yakalandı. Göçmen kaçakçılığı iddiasıyla iki şüpheli gözaltına alındı.

5 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 7 kişiye gözaltı

Zonguldak’ta siber dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonda, 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İstanbul müzakerelerini değerlendirdi: Avrupa’dan silah almaya devam eden kışkırtıcı eylemlere boyun eğmemek önemli

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İstanbul müzakerelerini değerlendirdi: Avrupa’dan silah almaya devam eden kışkırtıcı eylemlere boyun eğmemek önemli

DSÖ’den tedirgin eden açıklama! Günde 1,6 milyon kişi hastalığa yakalanıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Beslenme ve Gıda Güvenliği Departmanında görev yapan bilim insanı Simone Moraes Raszl, dünya genelinde her gün 1,6 milyon kişinin güvenli olmayan gıda nedeniyle hastalandığını bildirdi. Raszl, Birleşmiş Milletler (BM …

Kurban Bayramı yaklaştı Bodrum’da rüzgar dönüyor

Bodrum’da bayram hareketliliği erken başladı, turizmci umudunu bayrama bağladı

Hollanda’da hükümet krizi: Aşırı sağcı Wilders koalisyondan çekildi, hükümet düştü

Hollanda’da hükümet krizi: Aşırı sağcı Wilders koalisyondan çekildi, hükümet düştü