Şamil Tayyar’dan Bakan Ersoy’a: AK Parti için artık taşınması ağır bir yük

Şamil Tayyar’ın Açıklamaları: Otel Yangını ve Sorumluluklar

T24 Haber Merkezi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili sosyal medyada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tayyar, “Sözü uzatmadan söyleyelim, Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” şeklinde konuştu.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta yaşanan yangında 78 kişi hayatını kaybederken, 51 kişi yaralandı. Yapılan soruşturma sonucunda, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye personeli İrfan Acar, otel sahibi Halit Ergül, otel müdürü Zeki Yılmaz, muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve diğer çalışanlar hakkında tutuklama kararı alındı. Ayrıca iş güvenliği uzmanı E.K. ve otelin mimarı Ali B. serbest bırakıldı.

Otel yangınına ilişkin yapılan ilk incelemede, tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersiz olduğu belirlendi. Yangının çıkış noktasının restorandaki mutfak olduğu tespit edilirken, yangın merdiveninin dumanı üst katlara taşıdığı görüldü. Ölenlerin çoğu karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybetti.

Yangın sonrasında Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun Bolu Belediyesi’nde olduğunu açıklamıştı. Ancak Bolu İl Özel İdaresi, denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu belirterek Bakan’a karşı çıkıştı. Otel sahibi Halit Ergül ise Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini, ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.

Şamil Tayyar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Turizm Bakanı’nı eleştirdiği ve yaşanan faciada gerçekleri örtbas ettiğini iddia ettiği görüldü. Tayyar, “Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” ifadelerini kullandı.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Azerbaycan’da iş birliği zirvesi: Erdoğan bugün gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 17’nci Zirvesi’ne katılmak üzere bugün Azerbaycan’ın Hankendi şehrine gidiyor. Zirvede liderler, bölgesel ticaret, ulaştırma, enerji, turizm, tarım ve diğer alanlarda iş birliğini ele alacak. Erdoğan’ın, Güney Kafkasya’da gerilimin tırmandığı bir dönemde düzenlenecek zirvede ikili görüşmeler yapması da bekleniyor.

Fatih Erbakan’dan ‘erken seçim’ çağrısı!

Partisinin İl başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada ‘erken seçim’ çağrısı yapan YRP lideri Fatih Erbakan, “Bu saatten sonra sizin yapacağınız en iyi iş, 2026 ilkbaharında seçim sandığını milletin önüne getirmektir. Yüzde 29’la orada oturamazsınız. Daha fazla milleti oyalamayın, bir an evvel bu seçim sandığını getirin” dedi.

Oto tamircide levye ile dövüldü

Sakarya’nın Erenler ilçesindeki bir oto tamircide E.C., anlaşmazlık yaşadığı kişiler tarafından dövüldü.

Trump’ın temsilcisi Kellogg ve Belarus lideri Lukaşenko’dan Ukrayna görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksadr Lukaşenko ile görüştü. Kellogg, görüşmede Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta “tam ve koşulsuz” ateşkesi ele aldıklarını belirtti.

TMSF, Avcılar Hospital Hastanesi’nin satış sürecini uzattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 23 Mayıs’ta duyurulan Avcılar Hospital Hastanesi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satış ihalesi takviminde uzatmaya gitti.

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?