Antalya’da Turizm Güvenliği Artırılıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: Turizmde İşbirliği Önemli

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, turizm için kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde olduklarını belirtti. Antalya Su ve Atıksu idaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Salonunda düzenlediği basın toplantısında konuşan Böcek, Antalya’nın yabancı turist sayısında Avrupa’da üçüncü sırada, dünyada ise dördüncü sırada olduğunu açıkladı.

Kentte geçen yıl 17 milyon yabancı ve 10 milyon yerli turiste ev sahipliği yapıldığını vurgulayan Böcek, turizmle ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde olduklarını belirtti. Aynı zamanda Turizm Birliği Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı olan Böcek, Antalya’nın ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Böcek ayrıca, Antalya’da gerçekleşen yangınlar sonrasında alınan önlemlere dikkat çekerek, güvenli turizm faaliyetlerinin sürdürülmesinin önemine değindi. İtfaiye teşkilatının önemine vurgu yapan Böcek, itfaiye sayısını artırmak için Dünya Bankası ile yapılan 14 milyon avroluk ihale hakkında bilgi verdi.

Antalya’nın turizmdeki marka değerini koruyarak geliştirmenin önemine işaret eden Böcek, tesislerdeki güvenlik önlemlerinin artırılmasının herkesin sorumluluğunda olduğunu belirtti. İşbirliğinin önemine vurgu yapan Böcek, ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Related Posts

İkinci el otomobil satışlarında E-Devlet kontrolü başladı!

arabam.com Üst Yöneticisi (CEO) Önder Oğuzhan, Ticaret Bakanlığı tarafından 16 Haziran 2025’te hayata geçirilen kimlik ve yetki doğrulama zorunluluğunun, ikinci el araç piyasasında önemli bir dönüşüm sağladığını belirterek, “Bu düzenlemeyi …

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz açıklaması: ‘Bu gaza ihtiyacımız var’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İran’dan doğalgaz sevkiyatının sürdüğünü açıkladı. Türkiye’nin enerji arz güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bölgedeki belirsizliklere rağmen doğalgaz tedarikinde kesinti yaşanmayacak.

Otomobil devi bazı modelleri trafikten çekecek: Türkiye’de satılanlar ne olacak?

Otomobil devi bazı modelleri trafikten çekecek: Türkiye’de satılanlar ne olacak?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 46 seviyesinde sabit bıraktı. 

Türkiye’nin makine ihracatı azaldı

Türkiye’nin makine ihracatı, yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 azalarak 11,5 milyar dolar oldu.

İnşaat üretim endeksi arttı

İnşaat üretim endeksi, nisanda yıllık bazda yüzde 9,5 artış gösterdi.