Starmer duyurdu: ‘Ukrayna ile anlaştık, ABD ile görüşeceğiz’

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna ile Savaşı Bitirmek İçin Plan Üzerinde Çalışıyor

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Fransa ve 1-2 ülkeyle birlikte savaşı bitirecek bir plan üzerinde çalışmak için Ukrayna’yla anlaştıklarını, daha sonra ABD ile de görüşüleceğini söyledi. Starmer, BBC’ye verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski arasında yaşanan tartışmayı ofisinde izlediğini belirtti.

Starmer, görüşmelerin taraflar arasında bir köprü oluşturmayı amaçladığını vurgulayarak, “İngiltere, Fransa ve muhtemelen 1-2 ülkeyle birlikte savaşı durduracak bir plan üzerinde çalışmak için Ukrayna’yla anlaştık. Bu planı daha sonra ABD’yle de görüşeceğiz” dedi.

Starmer, geçici bir anlaşmanın yeterli olmadığını ve Putin’e güvenilmediğini belirterek, savaşın kalıcı olarak sona ermesi için gereken garantilerin genişçe ele alındığını ifade etti.

Starmer, ABD ve İngiltere arasındaki ilişkilerin önemine de değinerek, her iki ülke arasındaki ilişkinin savunma, güvenlik ve istihbarat konularında eşsiz olduğunu söyledi.

Ayrıca Starmer, Ukrayna’ya sağlanacak güvenlik garantileri konusunda Avrupa ülkeleri arasında bir koalisyon oluşturulmasının planlandığını ve Fransa ile birlikte bu konuda çalışacaklarını belirtti.

Starmer, Avrupa’nın savunma harcamalarını artırması gerektiğini vurgulayarak, işçi Partisi’nin ABD ve Avrupa arasında bir seçim yapmayacağını ve her iki ilişkiyi de sürdüreceğini ifade etti.

Ukrayna’nın kalıcı barışa odaklanılması gerektiğini belirten Starmer, bu konuda çalışmaların devam edeceğini ve ABD ile yapılan görüşmelerin önemli bir adım olacağını söyledi.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Lady Gaga konseri kana bulanacaktı! Bombacının kimliği belli oldu

Amerikalı şarkıcı Lady Gaga geçtiğimiz hafta sonu Brezilya’daki ünlü Copacabana plajında, 2,1 milyon kişinin katılım gösterdiği ücretsiz konsere yönelik bombalı saldırı girişimi gerçekleşti. Son anda önlenen bombalı saldırı girişiminde Brezilya …

2024’te trafik kazalarında 6 bin 352 kişi hayatını kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kara yolu ağında 2024 yılında 1 milyon 444 bin 27 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 6 bin 352 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Emniyet’ten İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına cevap: Somut delil yok, ihbar kişisel kanaate dayalı

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP lideri Özgür Özel’in cezaevindeki Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Emniyetten yapılan açıklamada somut delil olmadığı belirtilerek ihbarın kişisel kanaate dayalı olduğu vurgulandı.

İstanbul’un 3 ilçesinde 10 saat su kesintisi: Tarih ve saat açıklandı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresince (İSKİ) isale hattında yapılacak çalışma nedeniyle Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan ve Sultangazi’nin bazı mahallelerinde yarın saat 20.00’den itibaren 10 saat süreyle su kesintisi uygulanacak.

İnfaz sistemi alarm veriyor! Her iki kişiden biri yeniden suç işliyor!

Adalet Bakanlığı kaynakları, “İnfaz rejiminde asıl amaç topluma kazandırmak, ıslah etmektir. Ancak buna rağmen bütün dünyada cezaevinden çıktıktan sonra suç işleyenlerin yaklaşık yüzde 40-45’i cezaevine geri dönüyor. Bir suç işledikten sonra suç işlemek daha da kolaylaşır. Bu eşik psikolojik bir eşik.

İki ‘Zafer Günü’nün’ hikayesi: İngiltere ve Rusya, ayrı ayrı aynı günü kutluyor

Avrupa Zaferi’nin 80’inci yılı için Londra’da düzenlenecek törenlere Kral Charles, kraliyet ailesi, Ukrayna ordusu ve savaş gazileri katılacak. İngiltere’nin Kiev’e desteğini vurgulayacağı geçit töreni, Rusya’nın kendi Zafer Günü etkinlikleriyle aynı günlerde yapılacak.