İstanbul Üniversitesi’nden Ekrem İmamoğlu ve 28 Kişinin Diplomasına İptal

İstanbul Üniversitesi, 28 Kişinin Diplomalarını İptal Etti

İstanbul Üniversitesi, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 28 kişinin diplomasının ‘yokluk’ ve ‘açık hata’ gerekçeleriyle iptal edildiğini duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Üniversite Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, 1990 yılında İşletme Fakültesi İngilizce programına usulsüz yatay geçiş yapan 38 kişiden 10’u kaydı silinirken, geriye kalan 28 kişinin diplomaları iptal edildi. Bu karar, Yükseköğretim Denetleme Kurulu’nun ‘Araştırma Raporu’nda yer alan tespitler doğrultusunda alındı.

İptal edilen diplomaların ‘yokluk’ ve ‘açık hata’ gerekçeleriyle geri alınmasına karar verilen kişilerin Üniversite tarafından yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda belirleneceği belirtildi. Alınan karar ve ilgili belgeler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) iletilmek üzere hazırlanmaktadır.

Olayla ilgili detaylı incelemelerin devam edeceği ve gereken işlemlerin yapılacağı bilgisi de açıklamada yer aldı.

Related Posts

Lady Gaga konseri kana bulanacaktı! Bombacının kimliği belli oldu

Amerikalı şarkıcı Lady Gaga geçtiğimiz hafta sonu Brezilya’daki ünlü Copacabana plajında, 2,1 milyon kişinin katılım gösterdiği ücretsiz konsere yönelik bombalı saldırı girişimi gerçekleşti. Son anda önlenen bombalı saldırı girişiminde Brezilya …

2024’te trafik kazalarında 6 bin 352 kişi hayatını kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kara yolu ağında 2024 yılında 1 milyon 444 bin 27 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 6 bin 352 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Emniyet’ten İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına cevap: Somut delil yok, ihbar kişisel kanaate dayalı

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP lideri Özgür Özel’in cezaevindeki Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Emniyetten yapılan açıklamada somut delil olmadığı belirtilerek ihbarın kişisel kanaate dayalı olduğu vurgulandı.

İstanbul’un 3 ilçesinde 10 saat su kesintisi: Tarih ve saat açıklandı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresince (İSKİ) isale hattında yapılacak çalışma nedeniyle Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan ve Sultangazi’nin bazı mahallelerinde yarın saat 20.00’den itibaren 10 saat süreyle su kesintisi uygulanacak.

İnfaz sistemi alarm veriyor! Her iki kişiden biri yeniden suç işliyor!

Adalet Bakanlığı kaynakları, “İnfaz rejiminde asıl amaç topluma kazandırmak, ıslah etmektir. Ancak buna rağmen bütün dünyada cezaevinden çıktıktan sonra suç işleyenlerin yaklaşık yüzde 40-45’i cezaevine geri dönüyor. Bir suç işledikten sonra suç işlemek daha da kolaylaşır. Bu eşik psikolojik bir eşik.

İki ‘Zafer Günü’nün’ hikayesi: İngiltere ve Rusya, ayrı ayrı aynı günü kutluyor

Avrupa Zaferi’nin 80’inci yılı için Londra’da düzenlenecek törenlere Kral Charles, kraliyet ailesi, Ukrayna ordusu ve savaş gazileri katılacak. İngiltere’nin Kiev’e desteğini vurgulayacağı geçit töreni, Rusya’nın kendi Zafer Günü etkinlikleriyle aynı günlerde yapılacak.