Binlerce kişi sokağa çıktı: ABD’de Trump yönetimine dev protesto

ABD’de Başkan Donald Trump ve Hükümet Verimliliği Departmanı’nın (DOGE) başındaki Elon Musk’a tepkiler büyümeye devam ediyor.

Massachusetts eyaletine bağlı Boston şehrinde binlerce kişi, “Hand’s Off” (Elini çek) sloganı altında Trump ve Musk’ın yürüttüğü politikalara tepki için protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde Ukrayna ve ABD bayrakları ile Boston Şehir Parkı’nda toplanan binlerce gösterici, Trump ve Musk karşıtı sloganlar attı.

Gösterinin organizatörleri, protestonun kitlesel işten çıkarmalara karşı çıkan federal çalışanlar, üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri ile hükümetin sağlık sigortası programındaki olası kesintileri protesto eden hemşireler gibi birçok mağdur grubu temsil ettiğini belirtti.

“BİZİM ADIMIZA DÜNYADA DÜŞMANLAR EDİNİYOR”

Gösteriye katılan 71 yaşındaki Joyce Ward, “Sadece daha fazla çete tarzı hükümet yönetimi. Bizim adımıza dünyada düşmanlar ediniyor. Savaşta değiliz ama barışta da değiliz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Kosova’da bomba paniği! Meclis boşaltıldı

Kosova Meclisinin, yapılan bomba ihbarı sonrası tahliye edildiği bildirildi.

İstanbul’da nefes kesilecek! AKOM’dan kritik sıcaklık uyarısı: 5-9 Temmuz tarihleri arasına dikkat!

Bugünden itibaren İstanbul’da nefes almak bile zorlaşacak. AKOM’dan İstanbulluları ilgilendiren kritik bir uyarı geldi. Yapılan açıklamada 5-9 Temmuz tarihleri arasında yeni bir sıcak hava dalgasının kenti etkileyeceği belirtildi. İşte ayrıntılar…

Erdoğan’dan Azerbaycan’da ‘İsrail’ tepkisi: ‘Bölgemizin huzur ve istikrarını tehdit ediyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 17. Zirvesi’nde konuştu. Burada yaptığı konuşmada Filistin mesajı veren Erdoğan, “Biz ne Filistin davasını terk edebiliriz, ne de Netanyahu yönetiminin bölgemizi kan gölüne çevirmesine sessiz kalabiliriz” dedi.

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor

Rusya Afganistan’daki Taliban yönetimini tanıdı

Rusya, Afganistan’daki Taliban yönetimini tanıdığını açıkladı. Böylece Rusya, Taliban hükümetini resmen tanıyan ilk ülke oldu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Altunköprü’ açıklaması: Hayal kırıklığı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye’nin, Irak’ın Kerkük kentindeki gelişmeleri “yakından ve hassasiyetle” takip ettiğini bildirdi.