DEM heyeti Adalet Bakanı ile Öcalan’ın koşullarını görüştü

DEM Parti Heyeti Adalet Bakanı ile Görüştü

DEM Parti heyeti, bugün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldi. Daha önce Sırrı Süreyya Önder’in sağlık sorunları nedeniyle ertelenen ziyaret, tedavisi devam eden Önder’in yokluğunda gerçekleşti. Görüşmeye Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli ile Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan da katıldı.

Adalet Bakanlığı binasında 1 saat 45 dakika süren görüşme sonrasında Koçyiğit, gazetecilere açıklamalarda bulunarak, ilk önceliklerinin PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tutukluluk koşullarının iyileştirilmesi olduğunu belirtti.

Koçyiğit, “Bakan’a, Öcalan’ın tecrit koşullarının sürece katkı sağlamadığını ve bu koşulların düzeltilmesi gerektiğini ilettik. Önümüzdeki günlerde ilerlemeler olacağını umuyoruz” şeklinde konuştu.

DEM Partililer, Öcalan’ın yanı sıra diğer siyasi parti üyeleri ve gazetecilerin de ziyaret etmesine izin verilmesini talep ediyor.


DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit gazetecilere açıklamalarda bulundu. Fotoğraf: DEM Basın Bürosu

Koçyiğit, cezaevindeki mahpusların subjektif gerekçelerle tutulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek yasal düzenlemelerin gerekliliğine vurgu yaptı.

Koçyiğit, “Bakan’ın not aldığını ve yasal düzenlemeler için çalışacaklarını ifade ettiğini” açıkladı.

“Öcalan’a umut verilecek mi?” sorusuna ise Koçyiğit, “Öcalan’ın çalışma, sağlık ve güvenlik koşullarını detaylı olarak değerlendirdik” cevabını verdi.

DW / MUK, TY

DW Türkçe’ye engelsiz nasıl ulaşabilirim?

Related Posts

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Orman yangınlarıyla ilgili 13 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Orman yangınlarıyla ilgili 13 kişi tutuklandı

Texas’taki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 82’ye yükseldi: 41 kişi kayıp

ABD’nin Texas eyaletinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 82’ye yükseldi. Eyalet valisi Greg Abbott 41 kişinin daha kayıp olduğunu duyurdu. Ani sel felaketinde yaşları en küçük 8 olan onlarca genç kızın katıldığı bir yaz kampına ulaşmış onlarca küçük ve genç kız sel sularına kapılmıştı.

Son operasyonları tahmin eden Fatih Altaylı’dan yeni kulis: ‘4 belediye için hazırlık yapılıyor’

Gazeteci Fatih Altaylı, kişisel Youtube kanalına gönderdiği mektupta CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyonlara ilişkin kulis bilgileri aktardı.

AKP halkı ikna edemiyor

Gündemar Araştırma’ya göre toplumun yüzde 18’i tutuklamaları “hukuka uygun, yerinde” buluyor. Yüzde 60 ise CHP’ye ve başkanlarına yapılan operasyonların AKP’ye yapılmayacağı görüşünde.

14 yıllık çiftin arasına ChatGPT girdi

ABD’nin Idaho eyaletinden 43 yaşındaki otomobil tamircisi Travis Tenner, başlangıçta ChatGPT’yi işini kolaylaştırmak ve İspanyolca iletişim kurmak için kullanıyordu. Ancak zamanla sohbetlerin felsefi yönü ağır bastı. Travis, yapay zekânın “farklı …

Kosova’da bomba paniği! Meclis boşaltıldı

Kosova Meclisinin, yapılan bomba ihbarı sonrası tahliye edildiği bildirildi.