İsrail’in okulları kapatması 800 çocuğun eğitim hakkını elinden alacak

BM: İsrail’in Doğu Kudüs’teki Okul Kapatma Kararı 800 Çocuğun Eğitim Hakkını Tehdit Ediyor

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in Doğu Kudüs’teki 6 okulunu kapatma kararının yaklaşık 800 çocuğun eğitim hakkını tehdit ettiğini bildirdi.

UNRWA’nın Batı Şeria Direktörü Roland Friedrich, yaptığı açıklamada, “İsrailli yetkililerin Doğu Kudüs’teki UNRWA’ya ait 6 okulu kapatma yönündeki talimatları 10 günden daha kısa bir sürede yürürlüğe girecek” ifadelerini kullandı.

Okulların kapatılmasının, yaklaşık 800 çocuğun eğitim hakkını tehdit ettiğini vurgulayan Friedrich, bunun İsrail’in uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine aykırı olduğunu belirtti.

Friedrich, “Şuafat Mülteci Kampı’ndaki UNRWA okulları onlarca yıldır kampın sosyal dokusunun bir parçası oldu. Çocuklara evlerine yakın kaliteli eğitim imkanı sundu.” dedi.

Kız çocuklarının eğitim hakkının ellerinden alınmasından endişe duyduklarını belirten Friedrich, “Artık kızlar, doktor ya da bilim insanı olma hayallerinin yok olmasından korkuyor.” ifadelerine yer verdi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, 9 Nisan’da yaptığı açıklamada, İsrail’in Kudüs’teki Şuafat, Silvan, Vadi el-Coz ve Sur Bahir bölgelerinde bulunan 6 UNRWA okulunu kapatma kararı aldığını duyurmuş ve bu kararı kınamıştı.

Filistin yönetiminden 8 Nisan’da yapılan açıklamada, “ruhsatı olmadığı” gerekçesiyle İsrail’in kapatma kararı aldığı bilgisine yer verilen açıklamada, kapatmanın süresinin ise belli olmadığı ifade edilmişti.

Tel Aviv yönetiminin UNRWA’nın İsrail ve işgal altında bulunan Doğu Kudüs’teki faaliyetlerini sonlandırma kararı, 30 Ocak’ta yürürlüğe girmişti.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan dönüşü net mesajlar: Yeni müjdelerimiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Bağımsızlık Günü münasebetiyle gittiği Azerbaycan’ın Laçın kentindeki temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü. Uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, “Türkiye’yi enerji alanında tarihi müjdelerle tanıştıran bir iktidar olarak yeni müjdelerimiz olacak. Vakti zamanı ve sırası geldikçe bu stratejik alanla ilgili müjdelerimizi milletimizle paylaşacağız” açıklamasında bulundu. Erdoğan ayrıca, “Mevcut anayasa dili de zaten problemli. Biz bu tür problemleri olan bir anayasa değil, bunlardan arındırılmış sade, anlaşılır, uygulamaya dönük bir anayasa hazırlayalım istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ABD öğrenci vizesini askıya aldı’ paniği

Amerikan basını ABD Dışişleri Bakanlığı’nın öğrenci ve değişim programı vizelerinin askıya alındığını iddia etti.

AKP’li Güler infaz kanunu için tarih verdi

AKP’li Güler infaz kanunu için tarih verdi

İsrail’e casusluk yapmakla suçlandı: İran idam etti

İran, İsrail adına çalışmakla suçlanarak idama mahkum edilen kişinin cezasının infaz edildiğini duyurdu.

Uydu görüntüsü ortaya çıkardı: Putin’in nükleer planı… ‘Uzun zamandır hedefindeydi’

Çevre örgütü Greenpeace’in yayınladığı uydu görüntüleri, Rusya’nın Zaporijya nükleer santrali planını ortaya çıkardı. Rapora göre Rusya, Avrupa’nın en büyük nükleer santralini kendi şebekesine bağlamaya çalışıyor.

İBB’den 29 Mayıs için toplu ulaşım kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 29 Mayıs’ta İstanbul’un fethinin 572. yıl dönümünde toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. İBB’den yapılan açıklamaya göre, İstanbullular 29 Mayıs Perşembe günü, “Kişiselleştirilmiş İstanbulkart” ile entegrasyona dahil İBB’ye bağlı toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.