Sakızın da artısı eksisi var! Çiğneyince diş fırçası gibiymiş ama tek şartla

Sakız Çiğnemenin Artıları ve Eksileri

Sakız çiğnemek, lezzetli ve görünüşte zararsız bir alışkanlık olabilir ancak uzmanlara göre bazı dezavantajları da bulunmaktadır.

Çene Yorgunluğuna Dikkat!

Sık sık sakız çiğnemek, özellikle sert sakızlar çiğnemek çene yorgunluğuna neden olabilir. Baş ağrısı ve çene kasılmalarının nadir sebeplerinden biri sakız çiğnemek olabilir.

Çenenize Ekstra Yük!

Sürekli sakız çiğnemek, çenenize ekstra yük bindirebilir ve nadir durumlarda temporomandibular bozukluğa neden olabilir.

İçeriğe Dikkat Edin!

Çene sağlığınızın yanı sıra, çiğnediğiniz sakızın içeriğine de dikkat etmelisiniz. Bazı şekersiz sakızlar, şişkinlik veya gaza neden olabilen tatlandırıcılar içerebilir.

Sakızın Faydaları

Endişelere rağmen, sakız çiğnemenin tamamen kötü olmadığını belirten diş hekimleri, doğru kullanıldığında ağız sağlığınıza yardımcı olabileceğini söylüyor.

Tükürük Üretimini Artırır

Yemeklerden sonra sakız çiğnemek, tükürük üretimini artırarak yiyecek parçacıklarını temizlemeye ve diş çürümesine neden olan asitleri nötralize etmeye yardımcı olur.

Related Posts

Çocuklarda bu belirtilere dikkat: Hızlı nefes alma, beslenme güçlüğü…

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı bünyesinde hasta kabulüne başlayan Dr. Öğretim Üyesi Fatih Karagözlü, çocuk kardiyolojisi hakkında bilgi verdi.

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Bahar geldi, alerjiler arttı: Uzmanından uyarılar

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte toz alerjisi şikayetleri arttı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Yurtseven, aileleri toz taşınımı, ev içi temizlik ve maske kullanımı gibi konularda uyararak tavsiyelerde bulundu.

Araba tutması sona erdi: Bilim insanları bundan 1 dakikada kurtulmanın yolunu buldu

Nagoya Üniversitesi araba tutulması olarak bilinen hareket hastalığına karşı çözüm olacak bir yol keşfetti. Bu keşif hareket hastalığı semptomlarını 2 saate kadar önemli ölçüde azaltabiliyor.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir