Trump’tan Alcatraz hapishanesinin yeniden açılması talimatı

Trump, Alcatraz Hapishanesi İle İlgili Yeniden Açılma Kararı Aldı

ABD eski başkanı Donald Trump, Truth Social sosyal medya hesabı üzerinden Alcatraz hapishanesinin yeniden açılacağına dair önemli bir açıklama yaptı.

Trump, ülkenin uzun süredir “şiddet yanlısı azılı suçlularla” mücadele ettiğini vurgulayarak, “Geçmişte daha ciddi bir ulusken, en tehlikeli suçluları hapsetmekten çekinmezdik. Bu suçlulara daha fazla tolerans göstermeyeceğiz.” dedi.

Trump’ın talimatıyla, Federal Cezaevleri Bürosu’na Alcatraz hapishanesinin onarılıp genişletilerek, “en azılı suçlular” için tekrar faaliyete geçirilmesi yönünde bir karar alındığı belirtildi.

Alcatraz Hapishanesi:

San Francisco’nun sembol yerlerinden biri olan Alcatraz Adası, dünyanın en ünlü hapishanelerinden biri olarak biliniyor ve birçok filme konu olmuştur.

1973 yılında turistik bir alan olarak ziyarete açılan ada, her yıl 1,5 milyon turisti ağırlamaktadır.

Kaçışın neredeyse imkansız olduğu hapishane, koşullarıyla adeta bir esir kampını andırıyordu.

Related Posts

Erdoğan’dan Azerbaycan’da ‘İsrail’ tepkisi: ‘Bölgemizin huzur ve istikrarını tehdit ediyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 17. Zirvesi’nde konuştu. Burada yaptığı konuşmada Filistin mesajı veren Erdoğan, “Biz ne Filistin davasını terk edebiliriz, ne de Netanyahu yönetiminin bölgemizi kan gölüne çevirmesine sessiz kalabiliriz” dedi.

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor

Rusya Afganistan’daki Taliban yönetimini tanıdı

Rusya, Afganistan’daki Taliban yönetimini tanıdığını açıkladı. Böylece Rusya, Taliban hükümetini resmen tanıyan ilk ülke oldu.

Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Altunköprü’ açıklaması: Hayal kırıklığı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Türkiye’nin, Irak’ın Kerkük kentindeki gelişmeleri “yakından ve hassasiyetle” takip ettiğini bildirdi.

Azerbaycan’da iş birliği zirvesi: Erdoğan bugün gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 17’nci Zirvesi’ne katılmak üzere bugün Azerbaycan’ın Hankendi şehrine gidiyor. Zirvede liderler, bölgesel ticaret, ulaştırma, enerji, turizm, tarım ve diğer alanlarda iş birliğini ele alacak. Erdoğan’ın, Güney Kafkasya’da gerilimin tırmandığı bir dönemde düzenlenecek zirvede ikili görüşmeler yapması da bekleniyor.

Fatih Erbakan’dan ‘erken seçim’ çağrısı!

Partisinin İl başkanları toplantısı öncesi yaptığı açıklamada ‘erken seçim’ çağrısı yapan YRP lideri Fatih Erbakan, “Bu saatten sonra sizin yapacağınız en iyi iş, 2026 ilkbaharında seçim sandığını milletin önüne getirmektir. Yüzde 29’la orada oturamazsınız. Daha fazla milleti oyalamayın, bir an evvel bu seçim sandığını getirin” dedi.