İnfaz sistemi alarm veriyor! Her iki kişiden biri yeniden suç işliyor!

İnfaz Sistemindeki Boşluklar ve Yeniden Suç İşleme Oranı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yumruk atan saldırganın iki çocuğunu öldüren bir katil olduğunun ortaya çıkmasının ardından infaz sistemindeki boşluklar da tartışmalara neden oldu. İnfaz sistemine dair istatistikler ise oldukça düşündürücü.

YÜZDE 45’İ YENİDEN SUÇ İŞLİYOR

Türkiye gazetesinin Adalet Bakanlığı’na dayandırdığı haberine göre, Türkiye’de cezaevinden çıkanların yüzde 45’i yeniden suç işliyor.

“KORKUNÇ RAKAMLAR”

Adalet Bakanlığı kaynakları, “İnfaz rejiminde asıl amaç topluma kazandırmak, ıslah etmektir. Ancak buna rağmen bütün dünyada cezaevinden çıktıktan sonra suç işleyenlerin yaklaşık yüzde 40-45’i cezaevine geri dönüyor. Bir suç işledikten sonra suç işlemek daha da kolaylaşır. Bu eşik psikolojik bir eşik. Bu sayı Türkiye’de de yaklaşık yüzde 45’ler civarında. Korkunç bir rakam. Bu nedenle infaz rejiminin bütün sistemleri ile yeniden ele alınması gerekir. Bu sadece Adalet Bakanlığının tek başına yapabileceği bir iş değil. Ailenin, toplumun ve devletin hep beraber bu olaya el atması lazım” dedi.

Tengioğlu, 2004 yılında iki çocuğunu katlettiği, hırsızlık ve tehdit suçlarından da çok sayıda suç kaydının olduğu ortaya çıktı. Tengioğlu, 16 yıl kaldıktan sonra, 2020 yılında şartlı tahliye edildi.

Related Posts

İstanbul’un 3 ilçesinde 10 saat su kesintisi: Tarih ve saat açıklandı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresince (İSKİ) isale hattında yapılacak çalışma nedeniyle Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan ve Sultangazi’nin bazı mahallelerinde yarın saat 20.00’den itibaren 10 saat süreyle su kesintisi uygulanacak.

İki ‘Zafer Günü’nün’ hikayesi: İngiltere ve Rusya, ayrı ayrı aynı günü kutluyor

Avrupa Zaferi’nin 80’inci yılı için Londra’da düzenlenecek törenlere Kral Charles, kraliyet ailesi, Ukrayna ordusu ve savaş gazileri katılacak. İngiltere’nin Kiev’e desteğini vurgulayacağı geçit töreni, Rusya’nın kendi Zafer Günü etkinlikleriyle aynı günlerde yapılacak.

FFF

FFF

OOOO

XXX

Trump’tan Alcatraz hapishanesinin yeniden açılması talimatı

ABD Başkanı Donald Trump, California eyaletinin San Francisco kentinde bulunan ve müzeye çevrilen Alcatraz hapishanesinin “azılı suçlular” için yeniden açılması konusunda Federal Cezaevleri Bürosu’na talimat verdi.

Filmlere konu Alcatraz Hapishanesi yeniden açılıyor

ABD Başkanı Donald Trump, California eyaletinin San Francisco kentinde bulunan ve müzeye çevrilen Alcatraz hapishanesinin “azılı suçlular” için yeniden açılması konusunda Federal Cezaevleri Bürosu’na talimat verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir