Altan Öymen Entübe Edildi

Altan Öymen Entübe Edildi

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, sağlık sorunları nedeniyle İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde tedavi altına alındı ve yoğun bakım servisinde entübe edildi.

Altan Öymen Kimdir?

Altan Öymen, 20 Haziran 1932’de İstanbul’da doğan Türk gazeteci, yazar ve siyasetçidir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Gazetecilik kariyerine 1950’li yıllarda başlayan Öymen, uzun yıllar çeşitli gazete ve dergilerde yazarlık, muhabirlik ve yöneticilik yapmıştır. Siyaset ve ekonomi konularında öne çıkan yazılarıyla tanınmıştır. Milliyet, Cumhuriyet, Akşam gibi önemli gazetelerde görev almış ve Anka Haber Ajansı’nın kurucularından biridir.

1965 seçimlerinde milletvekili seçilerek siyasete giren Altan Öymen, farklı dönemlerde milletvekilliği yapmıştır. 1977 yılında Turizm ve Tanıtma Bakanı olmuş ve en bilinen siyasi görevi olan 1997-1999 yılları arasında CHP Genel Başkanlığı yapmıştır.

Gazetecilik kariyerinin yanı sıra Türk siyasi tarihi, demokrasi ve anılar üzerine kitaplar yazan Öymen’in “Değişim Yılları”, “Öfkeli Yıllar” gibi eserleri dikkat çekmektedir.

Related Posts

Trump’tan 10 milyar dolarlık intikam: Kriz yaratan mektup mahkemede

Çocuk istismarı suçlusu Epstein ile Trump’ın bağlarını ortaya çıkaran Wall Street Journal, ABD başkanının hedefinde.

Uyarılar peş peşe geldi: Afrika sıcakları yurda giriş yaptı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarından itibaren ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı uyarısında bulundu. Bakan Kurum, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yaptı.

72 ilde uyuşturucu operasyonları: Bin 933 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 72 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik son 2 haftadır düzenlenen operasyonlarda; 927 kilo uyuşturucu madde ile 1 milyon 296 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini ve bin 933 şüphelinin yakaladığını açıkladı.

Murat Çalık hastanede mahkumlar koğuşunda, annesi kapıda nöbette

İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Çalık, mahkumlar koğuşu penceresinde görüntülendi; Çalık’ın annesi hastanenin önünde bekliyor.

Ankara’da Sağanak ve Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Ankara’da etkili sağanak ve fırtına, evleri su basarken, vatandaşlar mahsur kaldı. Ekipler yardımda bulundu.

Vali Aygöl’den Tatlı İkramı

Tunceli Valisi, marulunu unuttuğu polise tatlı ısmarlayıp, ‘İşi tatlıya bağladık’ dedi.