ABD duyurdu: Lübnan ile İsrail arasındaki ateşkes 18 Şubat’a kadar uzatıldı

ABD, Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşmasını Uzatma Kararı Aldı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD, Lübnan ve İsrail arasında varılan uzlaşma anlaşmasını 18 Şubat 2025 tarihine kadar uzatma kararı aldı. Açıklamada, 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için üç ülke arasında müzakerelerin başlatılacağı belirtildi.

Öte yandan, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen İsrail ordusunun çekilmemesi sonucu dün gerçekleşen saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Tarihi Değişti

27 Kasım 2024’te yürürlüğe giren ateşkes anlaşması uyarınca, Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine İsrail ordusunun 26 Ocak’a kadar çekilmesi planlanmıştı. Ancak, İsrail ordusunun çekilme süreci uzadığı için bu tarih de değişti.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden beri, İsrail ordusu ateşkesi ihlal ederek bombardımanlar ve ev yıkımları gerçekleştirdi. Son olarak, İsrail ordusu çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü savunarak, tam çekilme işleminin pazar günü tamamlanamayacağını duyurdu.

Related Posts

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Barrack’tan ‘Suriye’de’ ortak çalışma mesajı

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack, yaptırımların kalkmasının Suriye halkı için yeni bir başlangıç olacağını vurgulayarak Türkiye ve Körfez ülkeleri gibi bölgesel ortaklarla birlikte Suriye hükümetinin barış, güvenlik ve refah beklentilerinin yeniden tesis edilmesini amaçladıklarını belirtti.

Özgür Çelik paylaştı: ‘Amerikan destekli darbe girişiminin kodları…’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, ABD’li iş insanı Harold Hamm’ın Fox News kanalında verdiği bir röportaja ilişkin görüntüleri paylaşarak sert tepki gösterdi.

Trump Oval Ofis’i kurt kapanı yaptı… Liderler gitmeye korkuyor

ABD Başkanı Trump’ın son dönemde Oval Ofis’te ağırladığı dünya liderlerine yönelik tavırları dikkat çekiyor. Analistler, Trump’ın diplomatik üslubun dışına çıkarak kameralar önünde yarattığı tartışmaların Oval Ofis ziyaretlerini zorlu hale getirdiğini söylüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Macaristan dönüşü net mesajlar: Şam yönetiminin bu konudan dikkatini ayırmaması önemli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’nin ardından Türkiye’ye döndü. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Batılı kuruluşlar maalesef Gazze sınavından geçebilmiş değildir. İnsan hakları, uluslararası hukuk ile ilgili kurdukları bütün cümleleri İsrail zulmü karşısındaki suskunlukları ile boşa çıkartmışlardır” dedi. Son zamanlarda MİT Başkanının Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile temaslarının sıklığına değinilen soru üzerine Erdoğan, “Özellikle YPG ile ilgili konuyu çok ama çok yakından takip ediyoruz. Şam yönetiminin bu konudan dikkatini ayırmaması önemli. Çünkü şu anda konuşmaları gereken çok konu var. Onları bu konuya odaklandırmaya çalışıyoruz” cevabını verdi.

‘Anneler Günü’nde yaşamına son vermişti: Eşinden sonra kayınvalidesi de tutuklandı

Ordu’da ‘Anneler Günü’nde yaşamına son veren Arzu Ay’ın, kayınvalidesi ‘Geline karşı eziyet’ suçundan tutuklandı.

Jandarma lokali ve lojmanlar bölgesinde bomba ihbarı

Ankara’nın en merkezi yerlerinden Gençlik Caddesi’ndeki Jandarma Sosyal Tesisleri ile lojmanların olduğu yerde bomba ihbarı yapıldı. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken yollar trafiğe kapatıldı, bomba araması yapıldı.