Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Abdullah Öcalan’ın çağrısı: IKBY Başkanı Barzani’den ilk açıklama!

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani açıklamalarda bulundu. Barzani, "Öcalan'ın çağrısını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Abdullah Öcalan’ın PKK’ya Yönelik Çağrısı

PKK lideri Abdullah Öcalan, “PKK’nin anlam yoksunluğuna ve aşırı tekrara yol açtığı için ömrünü tamamlamış ve feshini gerektirmiştir” mesajını DEM Partili İmralı heyeti aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Öcalan’ın bu çağrısının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’den olumlu bir yanıt geldi.

Barzani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu çağrıyı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Barzani’nin sözleri kısaca şu şekildeydi:

“PKK’yi, Öcalan’ın bu çağrısına uymaya ve hayata geçirmeye davet ediyoruz. Bu çağrının barış ve barışçıl çözüm için bir adım olmasını umuyoruz. Şüphesiz şu anda barışçıl, medeni ve demokratik bir mücadele dönemidir ve bu şekilde daha olumlu sonuçlar elde edilecektir.”

“Biz Kürdistan Bölgesi olarak barış sürecini destekliyoruz ve sürecin başarılı olması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”

“Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti yönetimi, iktidara gelmesinden bu yana barış için net bir vizyonla çalıştı. Bu liderliği ve çabalarını takdir ediyor ve saygı duyuyoruz.”

“Gelecek aşamada, Türkiye’deki diğer tarafların da katılımı ve dayanışmasıyla başarılı bir barış ve çözüm sürecinin gerçekleşmesini ve ülkede, tüm bölgede barış ve istikrarın sağlanmasını umuyoruz.”