AK Parti Trabzon Kongresi: ‘İki aday, Mumcu’ya karşı birleşebilir’

Trabzon’da AK Parti Kongresi Heyecanı

TRABZON – 5 Ocak’ta Hayri Gür Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan AK Parti Trabzon Teşkilatı il kongresi için heyecan dorukta. Genel Merkez’in mevcut başkan Sezgin Mumcu’nun devam edeceğini açıklamasına rağmen, Ufuk Hoş ve Zeki Kavanoz adaylıklarını açıkladılar.

Son yıllarda Genel Merkez belirlediği tek adayla seçimlere giden Trabzon’da, 2009’da yaşanan çok adaylı kongrenin ardından merakla beklenen bir süreç başladı. Bu süreçte dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhammet Balta’yı desteklediği ancak Ahmet Metin Genç’in seçimi kazandığı biliniyor. Şimdi ise benzer bir durumun tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merak konusu.

Genel Merkez’in Tercihi Sezgin Mumcu

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin Trabzon’da istediği sonuçları alamaması üzerine, Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi’nin kaybı tartışmalara neden oldu. Ancak, Mumcu’nun görevine devam etmesi Genel Merkez’in tercihi oldu. Partinin ikinci parti konumuna düşmesiyle Mumcu’nun adı değişiklik isteyenler arasında yer aldı.

Mumcu’nun seçim başarısızlığının yanı sıra teşkilat içinde de sorunlar yaşandı. Kadın Kolları ve diğer birimlerde istifalar yaşanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile anlaşmazlık yaşandığı iddia edildi. Ancak Genel Merkez, Mumcu’nun görevine devam edeceğini açıkladı.

Muğla Milletvekili ve Trabzon İl Koordinatörü Kadem Mete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Mumcu’nun göreve devam edeceğini vurgulayarak, delegelerin bu karara saygı duyacağını belirtti.

Sezgin Mumcu, parti içinde tartışmalar olsa da Genel Merkez tarafından tekrar görevlendirildi.

Hoş ve Kavanoz Adaylıklarını Açıkladı

Ortahisar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ufuk Hoş başkanlığa adaylığını ilk açıklayan isim oldu. Süleyman Soylu’nun eski danışmanı olan Hoş’un adaylığı partinin vizyon ve misyonuna olan bağlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Diğer bir aday ise AK Parti Grup Başkan Vekili Zeki Kavanoz oldu. Daha önce çeşitli görevlerde bulunan Kavanoz, adaylık açıklamasını Gazeteciler Cemiyeti’nde yapma gereği duydu.

Trabzon İl Başkanlığı için Ufuk Hoş (solda) ve Zeki Kavanoz adaylıklarını açıkladılar.

Mumcu’ya Karşı 2 Adayın Birleşmesi Mümkün mü?

İl Başkanlığı seçimlerinde merkez ilçe delegelerinin büyük önemi var. Ancak, Ortahisar ve Arsin ilçelerindeki iptal nedeniyle bazı delegeler oy kullanamayacak. Bu durum, Mumcu’nun elini güçlendiren bir etken.

Hoş ve Kavanoz’un tabandan aldıkları destekle hareket ettikleri biliniyor. Mumcu’ya karşı olan tabanın bu adaylara yönelebileceği düşünülüyor. Ancak, Genç’in bu isimlere yakın olduğu ancak Genel Merkez karşısında tavır alamayacağı belirtiliyor.

Parti tabanında, iki adayın birleşerek Mumcu’ya karşı çıkma olasılığı konuşuluyor. Bu durumda Mumcu’nun avantajının azalması ve zorlu bir seçim süreci yaşanması bekleniyor.

Related Posts

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Anne vahşetinde kan donduran itiraflar: Dondurucudaki bebekle yaşamışlar

Ankara’da derin dondurucuda cesedi bulunan erkek bebeğin annesinin, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan cezaevinde bulunan ev sahibi Gözde İ. (31) olduğu belirlendi.

CHP’de istifa: Meclis üyeleri partiden ayrıldı

Bayrampaşa Belediyesi’ndeki CHP’li meclis üyeleri Sadi Teker ve Ali Karahasanoğlu, partilerinden istifa etti.

İstanbul’da sıcaklık alarmı: İlçe ilçe dereceler açıklandı, asfalt 50 dereceye çıkacak

İstanbul’da sıcak hava dalgası etkisini artırdı. Gölgede 35 dereceye ulaşan sıcaklık, asfalt yüzeylerde 50 dereceye kadar çıkacak. Meteoroloji ve AKOM, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığını duyurdu. Uzmanlar, 11.00 ile 17.00 saatleri …

Yunanistan’dan göçmenlere vize duvarı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kuzey Afrika’dan gelen sığınmacıların iltica başvurularının üç ay boyunca işleme alınmayacağını duyurdu. Bu karar, son dönemde bölgeye yönelen göçmen akınındaki ciddi artış sonrası alındı. Yunan Sahil …

Rusya İHA ve füzelerle saldırdı: Ukrayna’nın askeri havaalanları hedef oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, uzun menzilli yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçlarıyla (İHA) Ukrayna’nın askeri havaalanı altyapısına yönelik saldırı düzenlediklerini duyurdu. Açıklamada, saldırının hedefine ulaştığı kaydedildi.