Arjantin’de Askeri Diktatörlük Döneminde Kaybolan Bebek, 48 Yıl Sonra Ailesine Kavuştu
Arjantin’de 1976-1983 yılları arasında hüküm süren askeri cunta döneminde annesinden doğar doğmaz zorla alınarak başka bir aileye verilen bir bebek, 48 yıl sonra DNA testi sonucu gerçek ailesine kavuştu.
BBC’nin aktardığı habere göre, kimliği güvenlik nedeniyle açıklanmayan adam, Plaza de Mayo Büyükanneleri adlı insan hakları örgütü tarafından tespit edilen 140. kişi olarak belirlendi. “Torun 140” olarak bilinen adamın, Arjantin’in Bahía Blanca şehrinde yaşayan siyasi aktivist bir çiftin çocuğu olduğu ortaya çıktı.
Annesi Graciela Romero, esirken doğum yaptıktan hemen sonra bebeği alınmıştı. O dönemde bir yaşında olan kardeşi Adriana Metz ise önce komşuları tarafından bakıldı, daha sonra büyükanne ve büyükbabasına teslim edildi.
İsimsiz Bir İhbarın Ardından Ailesiyle Buluştu
Yıllardır kayıp olan kardeşini arayan Adriana Metz, geçen hafta kardeşiyle ilk kez telefonda görüştüğünü söyledi. Plaza de Mayo Büyükanneleri grubunun desteğiyle bu sürecin ilerlediğini belirten Metz, isimsiz bir ihbar sonucu iletişime geçildiğini ve Conadi aracılığıyla DNA testi yapıldığını açıkladı.
DNA Testi Sonucunda Gerçek Ailesi Ortaya Çıktı
Yapılan DNA testi sonucunda, adamın 1977 yılında kaçırılan bebek olduğu kesinleşti. Adriana Metz, düzenlenen basın toplantısında duygularını paylaşırken, anne, baba ve büyükannesinin fotoğraflarını gösterdi. Kardeşinin gerçek ailesini bilmeksizin büyütüldüğünü ve tek çocuk olarak yetiştirildiğini dile getirdi.
Arjantin’de askeri cunta döneminde yaklaşık 500 bebeğin ailesinden ayrıldığı tahmin ediliyor. Bu kayıp bebekleri bulma ve ailelerine kavuşturma çalışmaları hala devam etmektedir.