Av yasağı başlıyor ama balık tezgâhları boş kalmayacak

Bandırma Balık Hali’nde Büyük Tekneler Paydos, Küçük Tekneler Avcılığa Devam

15 Nisan itibarıyla gırgır adı verilen büyük balıkçı tekneleriyle avcılık yasaklandı. Ancak 12 metre altında bulunan küçük teknelerle avcılık faaliyeti sürdürülecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma Balık Hali’nde 15 Nisan’dan itibaren deniz av yasağı nedeniyle büyük tekneler faaliyetlerine ara verecek. Ancak 12 metre altındaki tekneler balık avlamaya devam edecek. Bununla birlikte, vatandaşlar arasında bu durumun yanlış anlaşıldığına dikkat çekiliyor. Yasağın başlamasıyla birlikte taze balık bulma konusunda endişe yaşayan birçok kişi, balık hallerindeki ürünlerin tazeliğinden şüphe duyuyor.

Uzun yıllardır Bandırma’da balıkçılık yapan Barış Yıldız, bu yanlış algının doğru olmadığını belirterek yasağın kapsamı hakkında önemli bilgiler verdi. Yıldız, 15 Nisan’dan itibaren sadece büyük gırgır teknelerine denizde av yasağı getirileceğini vurgulayarak, “Yasağın başlaması balık bulunamayacağı anlamına gelmez. Küçük tekneler ve olta balıkçıları avlanmaya devam edecek. Dolayısıyla daha taze ve günlük balıklar tezgahlarda yerini alacak” dedi.

Yıldız, yasağın küçük balıkçıları kapsamadığını ve bu yüzden her gün taze balık bulunabileceğini belirtti. “Balık azalabileceği için ertesi güne kalmaz, her gün taze gelir. Fiyatlar biraz artabilir ancak balık her gün taze olacak” diye ekledi.

Bandırma Balık Hali’nde Hamsi, Sardalya ve Levrek Bulunuyor

Barış Yıldız, Bandırma Balık Hali’nde şu anda hamsi, sardalya ve levrek gibi balıkların satışta olduğunu açıkladı. “İri hamsi şu anda mevcut, kilosu 300 TL. Sardalyenin kilosu 200 TL’ye, levreğin ise 250 TL civarında olduğunu belirtti. Hamsi ve sardalya yoğun ilgi görüyor. Levrek, çupra gibi yetiştiricilik balıkları ise yılın 12 ayı bulunabilir. Fiyatlar artabilir ancak balık her gün taze olacak. Vatandaşlarımız endişe etmemeli” diyerek balıkseverlere güvence verdi.

Related Posts

TCMB yoğun gündeme hazırlanıyor: Merkez Bankaları mayısta ekonomiye yön cerecek

Küresel ekonomide artan belirsizlik, merkez bankalarının kararlarını doğrudan etkiliyor. Mayıs ayında birçok ülkenin faiz adımları yakından izlenecek. Para politikalarında izlenecek yön, piyasalar açısından kritik önem taşıyor.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün markette havuç, üreticide kuru kayısı oldu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin, “Nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 256 ile havuçta görüldü” ifadelerini kullandı.

‘Yatırımı çok güçlü destekleyeceğiz’

Enflasyonun Merkez Bankasının hedef patikası içerisinde kalacağının altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Programda herhangi bir değişikliğe ihtiyaç yok. Büyümede bir yavaşlama söz konusu olabilir. Yatırım ayağını çok güçlü destekleyeceğiz” dedi.

TCMB Başkanı Karahan’ın Meclis’e sunum yapacağı tarih belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 6 Mayıs’ta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapacak. Karahan’ın, küresel ekonomik gelişmeler, enflasyon ve para politikası üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Tahıl ambarı ranta kurban edilecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, “Bu bölge ayçiçeği, tahıl deposu. İstanbul’u, Marmara’yı besleyen bir tarım bölgesi. Burayı rant uğruna talana açarsanız kıtlık çekeriz” dedi.

Bakan Şimşek’ten Kur Korumalı Mevduat açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medya hesabında Kur Korumalı Mevduat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir