BAE ve İran dışişleri bakanları, ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmeleri görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri ile İran Arasındaki İlişkiler Görüşüldü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile iki ülke arasındaki ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

BAE resmi ajansı WAM’ın aktardığı habere göre, İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Dubai’ye gerçekleştirdiği ziyarette BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile bir araya geldi.

İki bakanın, birbirlerine karşılıklı çıkarları gözeterek ilişkileri güçlendirmenin yollarını ele aldığı görüşmede, bölgedeki genel durum ve son gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.

Erakçi’nin ziyaretine dair detaylar ise henüz paylaşılmadı. (AA)

Related Posts

Suriye’den İsrail’in saldırısına kınama: 1974 Anlaşması’nın açık bir ihlali

Terör devleti İsrail, Suriye’nin güneyinde Şam kırsalına bağlı Beyt Cin kasabasına saldırı düzenledi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, bir sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı kınayarak bunun, “uluslararası hukukun ve özellikle 1974 Ateşkes Anlaşması’nın açık bir ihlali” olduğunu açıkladı.

Katil İsrail’in Gazze’ye son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 103 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 103 artarak 55 bin 207’ye yükseldi.

Hindistan’da 242 kişiyi taşıyan uçak, kalkıştan 5 dakika sonra düştü; kurtarma ekipleri en yüksek alarm seviyesinde!

Hindistan’da 242 kişiyi taşıyan uçak, kalkıştan 5 dakika sonra düştü; kurtarma ekipleri en yüksek alarm seviyesinde!

Rusya’dan Ukrayna kentlerine saldırı: 2 ölü 37 yaralı

Rus ordusu, Ukrayna’nın Harkiv, Sumi ve Odesa kentlerini vurdu. Harkiv’deki saldırı sonrası 2 kişi öldü, 37 kişi yaralandı.

İBB’den metro kredileriyle ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), metro projeleri için sağlanan dış kredilerin amacı dışında kullanıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Yapay balık etine ilk onay: Restoran menüsünde yerini aldı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) laboratuvar ortamında üretilen balık için ilk güvenlik onayını verdi. Laboratuvarda yetiştirilen hücre kültüründen elde edilen somon restoran menüsünde.