TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne Göre Üniversitelerin Performansı Değerlendirildi
ATO Congresium’da gerçekleşen açıklamada Kacır, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik konusundaki performansını ölçen TÜBİTAK 2024 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin önemine vurgu yaptı. Küresel düzeyde hızla değişen bir dönemde olduklarını belirten Kacır, ülkelerin bilimsel bilgi üretme kapasitesinin ve teknolojideki yeniliklere öncülük etme seviyesinin refah ve rekabet gücünü belirlediğini ifade etti. Türkiye’nin bu alanda önemli bir konuma geldiğini vurgulayan Kacır, TÜBİTAK’ın desteklerinin arttığını belirtti.
TÜBİTAK Destekleri ve TÜBİTAK BİGG Programı Hakkında Bilgi
Bu dönemde Türkiye’nin bilimsel yayın sayısını önemli ölçüde artırdıklarını belirten Kacır, TÜBİTAK desteklerinin çeşitli kesimler için erişilebilir hale geldiğini açıkladı. Ayrıca, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilikte öncü olmaları için TÜBİTAK BİGG programının önemli bir destekçi olduğuna dikkat çekti.
Üniversitelerin Güçlü Zemini ve Derin Teknolojiye Yönelik Vizyon
TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin üniversiteler arasında yapıcı rekabeti teşvik ettiğine vurgu yapan Kacır, özellikle derin teknoloji alanlarında yapacakları çalışmalarla üniversitelerin ekonomik değer yaratmalarını hızlandıracaklarını belirtti. Ayrıca, üniversitelerin stratejik aktörler olarak konumlarını güçlendirmek için çeşitli adımlar atacaklarını ifade etti.
2024 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Sonuçları
2024 yılına ait TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ne göre en yüksek performansı gösteren üniversiteler şu şekilde sıralandı: ODTÜ, İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi.