Bakanlık suç duyurusunda bulunmuştu; Ayasofya’nın yanında bulunan sarnıçtaki havuz ve spa merkezini mühürlendi!

Fatih Belediyesi tarafından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yanında bulunan tarihi sarnıçtaki havuz ve spa merkezi mühürlendi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “1500 yıllık sarnıcı masaj salonuna çevirdiler” başlıklı habere konu olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yanında bulunan tarihi sarnıçtaki havuz ve spa merkezinin, Koruma Kurulu kararları gereği Yapı Kontrol Müdürlüğünce mühürlendiği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca söz konusu kültür varlığına ilişkin 2022’de kaldırma kararı verildiği, 2023’te ise suç duyurusunda bulunulduğu bildirilmişti. (AA)

 

Related Posts

DEM Parti’den, Kurtulmuş’a ‘komisyon’ çağrısı: ‘Bir an önce kurulmalı’

DEM Partili Sezai Temelli, “27 Şubat’ta bir açıklama geldi Öcalan’dan, 12 Mayıs’ta PKK kendini feshedeceğini, silahları bırakacağını açıkladı. Sonrasında hiçbir şey yok. Artık adım atma zamanıdır. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş bu konuda inisiyatif alacağını söyledi, bekliyoruz. Numan Kurtulmuş’a çağrı yapmak istiyorum: Bu meseleye özgü bir komisyonun çalışması önemlidir. Bu siyasetin en önemli sorumluluğudur” dedi.

Rusya: Ukrayna’ya 2 bin 239 asker cenazesi teslim etmeye hazırız

Rusya: Ukrayna’ya 2 bin 239 asker cenazesi teslim etmeye hazırız

CHP’den MHP’ye “yüz kızartıcı suç” yanıtı: Halkın her şeyini çalıyorsunuz, asıl yüzü kızarması gereken sizlersiniz

CHP’den MHP’ye “yüz kızartıcı suç” yanıtı: Halkın her şeyini çalıyorsunuz, asıl yüzü kızarması gereken sizlersiniz

‘Cübbeli Ahmet’ten ‘zirai don’ açıklaması: ‘Zina yapıyorlar!’

Ahmet Mahmut Ünlü, Malatya’da Nisan ayında yaşanan ve kayısıyı vuran zirai don olayını zinaya bağladı.

Çiftçiler isyan etti, tarlada kilosu 25 liradan 7 liraya kadar düştü

Hasadın sürdüğü coğrafi işaret tescilli Adana karpuzunun tarlada kilogram fiyatı 7 liraya kadar düştü. Türkiye karpuz üretiminin ortalama yüzde 20’sinin gerçekleştirildiği Adana’da tescilli ürünün hasadı sürüyor

Başdanışman Oktay Saral’a Saadet’ten ‘Kürecik’ yanıtı: Kuru kuruya tweet ile bu iş olmuyor

Başdanışman Oktay Saral’a Saadet’ten ‘Kürecik’ yanıtı: Kuru kuruya tweet ile bu iş olmuyor