Borsa İstanbul Grubu finansal okuryazarlık için eğitim programları devam ediyor

Borsa İstanbul’dan Sermaye Piyasaları İçin Eğitim Programları Devam Ediyor

Borsa İstanbul, aracı kurumlar, birlikler, şirketler, üniversiteler, öğrenciler ve çeşitli meslek gruplarına hitap ederek finansal okuryazarlığı artırmayı ve sermaye piyasaları için nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlayan geniş kapsamlı eğitim ve gelişim programları sunmaya devam ediyor.

2023-2024 yıllarında 30 farklı programla 1000’e yakın katılımcıya sermaye piyasaları hakkında doğru ve nitelikli bilgiye erişim imkanı sunan Borsa İstanbul Grubu Eğitim Programları, ülkemiz sermaye piyasası paydaşlarına yönelik özel olarak tasarlanmıştır. Borsa İstanbul Grubu, finansal ekosistemin geleceğine katkı sağlarken sektör profesyonellerinin bilgi düzeyini arttırmayı hedefliyor.

Borsa İstanbul’un uluslararası faaliyetleri kapsamında dünya borsalarına yönelik eğitim ve danışmanlık programları da düzenlenmeye devam ediyor. Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşen Yeşil Bono konulu uluslararası eğitim programına dünyanın önde gelen bankalarından ve 38 farklı ülkeden yaklaşık 40 kıdemli bankacı katılım sağladı.

Borsa İstanbul, sermaye piyasalarına ilişkin bilgi ve deneyimin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayarak finansal okuryazarlık eğitim açılımlarıyla üniversite öğrencileri başta olmak üzere çeşitli katılımcılara erişim sağlıyor. BİSTLAB sayesinde öğrencilere finans alanına dair uygulamalı deneyim imkanı sunulurken, genç yetenek kazanım programları aracılığıyla BİST Yetenekler ve BT Uzman Yardımcıları kendi alanlarında uzmanlaşıyor.

Borsa İstanbul’un hedefi, teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimlerle sermaye piyasalarında derinlik ve farkındalığı artırarak paydaşlar arasındaki sinerjiyi desteklemek ve finansal okuryazarlığı yaygınlaştırmaktır.

Related Posts

Fitch güçlü demişti, Mahfi Eğilmez’den rezerv açıklaması: Başarı göstergesi değil

Ekonomist Mahfi Eğilmez, CNBC-e kanalında Türkiye’nin ekonomik görünümünü değerlendirirken dikkat çeken tespitlerde bulundu. Eğilmez’e göre, “Swap hariç tutulduğunda Türkiye’nin döviz rezervleri geçmiş yıllara göre hâlâ pozitif seyrediyor. Ancak bu …

Nisanda en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisanda en yüksek aylık reel getiri yüzde 8,54 ile külçe altında gerçekleşti.

TCMB Başkanı Karahan 50 milyar dolarlık rezerv kaybına futbol jargonuyla yanıt verdi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin rezervlerle ilgili sorularını futbol jargonuyla yanıtladı. Karahan, “5-2 biten maçın sonunda ‘2 gol yedik’ demezsiniz; 3 farkla kazandık’ dersiniz” diye cevap verdi.

İhracat yükseldi: Türk gıda ürünlerine talepte artış

İhracat yükseldi: Türk gıda ürünlerine talepte artış

Lokanta ve kafelerde zorunlu oldu: Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, daha önce gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını zorunlu hale getirdi. Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te …

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı