BTÜ öğrencilerinden TUSAŞ projesi

Bursa Teknik Üniversitesi Öğrencilerinin TUSAŞ Projesi Kabul Gördü

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri Cansu Temiz ve Yunus Emre Ataş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından kabul edilen Lift Up Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Projenin akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Yasin Altın, sanayi danışmanları ise TUSAŞ’tan Alper Yeşilyurt ve Kübra Bolat Yaşar.

Üretim Süreçlerinde İyileştirmeler Hedefleniyor

Öğrenciler, projeleri kapsamında kompozit malzemelerde el ile kesim yönteminin parça üzerinde yaratabileceği mekanik ve kimyasal özellik değişimlerini araştırarak üretim süreçlerini iyileştirmeyi amaçlıyor. Havacılık endüstrisinde sıklıkla kullanılan kompozit malzemelerde el ile kesim yönteminin parça kalınlığına göre negatif etkileri olabileceğini belirten öğrenciler, bu çalışmanın sonuçlarının kalite kontrol ve imalat yöntemleri üzerinde olumlu etkiler sağlamasını hedefliyor.

Rektör Çağlar, Öğrencileri Tebrik Etti

Orijinal projelerinden dolayı öğrencileri tebrik eden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitenin araştırma ve geliştirme alanındaki gücünü gösteren bu tür projelerin önemini vurguladı. Türkiye’nin milli teknoloji hedefleri doğrultusunda çalışan öğrencilerin ve danışmanlarının desteğe her zaman hazır olduklarını belirten Rektör Çağlar, yenilikçi ve üreten nesiller yetiştirmenin öneminin altını çizdi.

Related Posts

Mars’ta sıra dışı keşif: Eski nehir izleri…

Bilim insanları, Mars’ın güney yüksek arazilerinde yaklaşık 16 bin km uzunluğunda eski nehir yatakları izine rastladı.

Apple ilk tasarımdan uzaklaşıyor! İşte yenilenen iOS 26 arayüzü

Apple, iOS 26’yı tanıtırken arayüzde şeffaflığı ön plana çıkartırmıştı. İlk beta ve geliştirici sürümlerinin yayınlanmasının ardından yapılan eleştiriler dikkate alındı.

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Çinli araştırmacılar bir kez daha sınırları zorladı! İnsan gözünden bile daha hızlı

Çinli araştırmacılar, insan gözünden daha hızlı bir şekilde ışığa adapte olabilen biyonik sensör geliştirmeyi başardı.

Hep merak edilmiştir: SIM kartlarının köşesi bu yüzden eksikmiş

SIM kartlarının köşesinin neden eksik olduğunu hiç merak ettiniz mi? Kartlardaki o tasarım eksikliğinin ne işe yaradığı ortaya çıktı. Meğer hata yapmayı engelliyormuş.

100 yıl önce bilim insanları ne kadar yaşayacağımızı öngörmüş

Bilim insanları 100 yıl önce aslında ne yaşayacağımızı biliyorlardı. Yapılan araştırmalarda, günümüz ve geçmiş karşılaştırılarak ilginç sonuçlar ortaya koyuldu.