CHP’li Fethi Gürer uyardı: Çiftçilerin borçları silinmezse bu yıl icralar büyüyecek!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Ekonomik Kriz Tarımı da Vurdu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizin tarım sektörünü de derinden etkilediğine dikkat çekerek, “Ekonomik sorunlarla mücadele ederken icra davaları da çiftçilerimizin ve besicilerin zorluğunu gösteriyor. Hayvancılık alanında yeterli destek sağlanmadığı açık. Eğer çiftçilerin borçları ertelenip faizler silinmezse, bu yıl icra dosyalarıyla sıkça karşılaşacağız” dedi.

Gürer, Türkiye’de tarımın sıkıntıda olduğunu belirterek, vatandaşların icra sorunları yaşadığını vurguladı. Milletvekili Gürer’in açıklamalarından bazıları şöyle:

‘Ülkenin Gerçek Sorunlarını Görmeliyiz’

”AKP iktidarı zenginleri daha da zenginleştirirken geniş kesimleri yoksulluğa sürükledi. Vatandaş borçlarını ödeyemeyince ellerindeki her şeye el koyuyorlar. Çiftçilerimizin traktörleri, tarlaları ve hayvanları haczedilmemeli. Bu konuda bir kanun teklifi sunduk. Tarım sektörünü zorlayan iktidar, icraları izlemek yerine çiftçilere destek olmalı, tarafını seçmeli. Tarım stratejik bir alandır çünkü gıda olmadan yaşam mümkün değil. Gıda üretenler korunmalıdır. Kırsal alanlar yanlış tarım politikalarıyla boşalmış durumda. Gençler tarıma ilgi göstermiyor, mevcut olanlar ise yeterince kazanamıyor. İthalat lobisi de işin içinde, yerli üretimi bitiriyor. İktidar sorunları çözmek yerine izlemeyi tercih ediyor.”

İcra dosyasına konu olan 33 Malta melezi anaç keçinin ortalama ağırlığının 54 kg olduğu ve canlı kilogram fiyatının 108,4 TL olduğu belirtiliyor. Toplamda 193,168 TL tutarında bir bedel söz konusu. 30 oğlanın ortalama kilosunun ise 16 kg olduğu ve kilogram başına 181,4 TL değer biçildiği ifade ediliyor. Oğlakların toplam bedeli ise 87,072 TL olarak belirlenmiştir.

Gürer, ”Tarımda icra dosyaları artarken ekonomik sıkıntılarla boğuşan üreticilerimiz çözüm bekliyor. Yem fiyatlarının kontrol altına alınması, üreticilere daha fazla destek verilmesi, borç yapılandırmaları yapılması gerekiyor. İktidar gerçek sorunlarla ilgilenmeli ve çözüm üretmelidir” dedi.

Fotoğraflar:



Related Posts

TCMB yoğun gündeme hazırlanıyor: Merkez Bankaları mayısta ekonomiye yön cerecek

Küresel ekonomide artan belirsizlik, merkez bankalarının kararlarını doğrudan etkiliyor. Mayıs ayında birçok ülkenin faiz adımları yakından izlenecek. Para politikalarında izlenecek yön, piyasalar açısından kritik önem taşıyor.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün markette havuç, üreticide kuru kayısı oldu

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayı üretici market fiyatları ile girdi maliyetlerindeki değişimlere ilişkin, “Nisan ayında üretici ve market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 256 ile havuçta görüldü” ifadelerini kullandı.

‘Yatırımı çok güçlü destekleyeceğiz’

Enflasyonun Merkez Bankasının hedef patikası içerisinde kalacağının altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Programda herhangi bir değişikliğe ihtiyaç yok. Büyümede bir yavaşlama söz konusu olabilir. Yatırım ayağını çok güçlü destekleyeceğiz” dedi.

TCMB Başkanı Karahan’ın Meclis’e sunum yapacağı tarih belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 6 Mayıs’ta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunum yapacak. Karahan’ın, küresel ekonomik gelişmeler, enflasyon ve para politikası üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Tahıl ambarı ranta kurban edilecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna, “Bu bölge ayçiçeği, tahıl deposu. İstanbul’u, Marmara’yı besleyen bir tarım bölgesi. Burayı rant uğruna talana açarsanız kıtlık çekeriz” dedi.

Bakan Şimşek’ten Kur Korumalı Mevduat açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek sosyal medya hesabında Kur Korumalı Mevduat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir