Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Sovyet Uydusu Kosmos-482, Dünya’ya Düşecek

Bilim insanları, 1972’den beri Dünya yörüngesinde sıkışmış olan Venüs iniş aracı Kosmos-482’nin 8-13 Mayıs tarihlerinde kontrolsüz bir şekilde yeniden giriş yapacağını öngörüyordu.

Ancak Avrupa Uzay Ajansı’nın yaptığı son tahmine göre, Pazar günü İngiltere saatiyle 08:12’de yeniden giriş yapacak. Kesin iniş noktası belirsiz olsa da, potansiyel çarpma alanı 52° kuzey ve 52° güney enlemleri arasında yer alacak ve İngiltere’nin güneyinden Galler’in bir kısmına kadar uzanan geniş bir bölgeyi etkileyecek.

OKYANUSA DÜŞECEK

Sonda, Venüs’ün yoğun atmosferine dayanacak sağlam bir yapıya sahiptir, bu da bazı parçaların, özellikle de titanyum iniş kapsülünün yüzeye sağlam bir şekilde ulaşabileceği anlamına gelmektedir.

Uzay ajansları inişi izlerken, tahminlere göre büyük ihtimalle okyanusa düşecek.

ESA’dan yapılan açıklamaya göre:

“53 yıl önce fırlatılan Sovyet Venera iniş kapsülü Kosmos-482, kontrolsüz bir şekilde yeniden giriş yapacak. İniş yerinin ekvatorun 52 derece kuzeyi ile güneyi arasında bir yer olması bekleniyor. Yeniden giriş yaklaştıkça, tahminler daha kesin hale gelecektir”

HİÇ BOZULMAYABİLİR

Kosmos-482 İniş Aracı, Venüs’e tekrar giriş için tasarlanmış titanyum bir kabuğa sahiptir, aşırı ivmeler, sıcaklık ve basınca dayanabilir.

500 kilogram ağırlığında ve 1 metre çapında olan araç, neredeyse hiç hasar almadan yere ulaşabilir.

YERLEŞİM ALANLARINA DÜŞEN ÖRNEKLER DE VAR

Dünya yörüngesinde dolaşan uzay çöplerinin insan yerleşimlerine düşmesi nadir olmasına rağmen, son zamanlarda bu tür olaylara birkaç örnek mevcut. Geçen yıl Kenya’da bir köye roket parçaları düşmüş ancak kayda değer bir hasar olmamıştı. Ayrıca Polonya’da SpaceX’e ait bir roketin parçaları farklı bölgelere düşmüştü. Benzer şekilde, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan fırlatılan bir parça Florida’da bir evin çatısına düşmüştü.

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Google Mesajlar’a “Abonelikten Çık” düğmesi geldi. İstenmeyen tanıtım SMS’leri artık son bulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir