Gözaltına alınan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, adliyeye sevk edildi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ ve ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik’ İddiasıyla Gözaltına Alındı

Ümit Özdağ, Antalya’da yaptığı konuşma sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alındı ve İstanbul’a getirildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Ne Olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki ifadeleri nedeniyle Ümit Özdağ hakkında soruşturma başlattığını bildirmişti. Özdağ, partisinin Antalya’da düzenlenen İl Başkanları İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmişti.

“Haçlı Seferleri’nden Daha Çok Zarar Verdi”

Özdağ, Erdoğan’ın yaptığı konuşmada Türk milletinin tarihine zarar verdiğini ve Türk devletini FETÖ’ye teslim ettiğini savunarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türk milleti bin seneden beri Anadolu’da egemenliğini sürdürüyor. Erdoğan döneminde Türk milletinin geniş kesimleri Allah’la aldatanlardan dolayı dinlerinden soğumaya başladılar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi çarpıttığını söyleyen Ümit Özdağ, şunları belirtmişti:

“Erdoğan, Türk milletinin devletini tarikat ve cemaatler arasında dağıtarak, şirk koşanları devlete ortak ederek, Türk milletinin inancına zarar vermektedir, milyonlarca sığınmacı ve kaçağı Anadolu’ya sokarak, Türk milletinin kültürünü tahrip etmektedir.”

Zafer Partisi olarak bu faşizme karşı mücadele edeceklerini ve zaferin Türk devletinin ve Türk milletinin olacağını vurgulayan Ümit Özdağ, adliyeye sevk edildi.

Related Posts

Lady Gaga konseri kana bulanacaktı! Bombacının kimliği belli oldu

Amerikalı şarkıcı Lady Gaga geçtiğimiz hafta sonu Brezilya’daki ünlü Copacabana plajında, 2,1 milyon kişinin katılım gösterdiği ücretsiz konsere yönelik bombalı saldırı girişimi gerçekleşti. Son anda önlenen bombalı saldırı girişiminde Brezilya …

2024’te trafik kazalarında 6 bin 352 kişi hayatını kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kara yolu ağında 2024 yılında 1 milyon 444 bin 27 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 6 bin 352 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Emniyet’ten İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına cevap: Somut delil yok, ihbar kişisel kanaate dayalı

Emniyet Genel Müdürlüğü, CHP lideri Özgür Özel’in cezaevindeki Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast iddialarına ilişkin açıklamada bulundu. Emniyetten yapılan açıklamada somut delil olmadığı belirtilerek ihbarın kişisel kanaate dayalı olduğu vurgulandı.

İstanbul’un 3 ilçesinde 10 saat su kesintisi: Tarih ve saat açıklandı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresince (İSKİ) isale hattında yapılacak çalışma nedeniyle Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan ve Sultangazi’nin bazı mahallelerinde yarın saat 20.00’den itibaren 10 saat süreyle su kesintisi uygulanacak.

İnfaz sistemi alarm veriyor! Her iki kişiden biri yeniden suç işliyor!

Adalet Bakanlığı kaynakları, “İnfaz rejiminde asıl amaç topluma kazandırmak, ıslah etmektir. Ancak buna rağmen bütün dünyada cezaevinden çıktıktan sonra suç işleyenlerin yaklaşık yüzde 40-45’i cezaevine geri dönüyor. Bir suç işledikten sonra suç işlemek daha da kolaylaşır. Bu eşik psikolojik bir eşik.

İki ‘Zafer Günü’nün’ hikayesi: İngiltere ve Rusya, ayrı ayrı aynı günü kutluyor

Avrupa Zaferi’nin 80’inci yılı için Londra’da düzenlenecek törenlere Kral Charles, kraliyet ailesi, Ukrayna ordusu ve savaş gazileri katılacak. İngiltere’nin Kiev’e desteğini vurgulayacağı geçit töreni, Rusya’nın kendi Zafer Günü etkinlikleriyle aynı günlerde yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir