Grip ve solunum yolu enfeksiyonları acil servisleri doldurdu

Grip ve Solunum Yolu Enfeksiyonları Acil Servislerini Dolduruyor

Son dönemde hastanelerin acil servislerinde grip ve solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle artan bir yoğunluk gözleniyor. Kış aylarında soğuk hava ve kapalı alanlarda geçirilen zamanlar, soğuk algınlığı, influenza ve domuz gribi gibi hastalıkların yayılma riskini artırıyor.

Kamu hastanelerinde acil servislerinde bekleyen hastaların sayısı artarken, özel hastanelerde de benzer bir durum yaşanıyor. Uzmanlar, düşük aşılama oranlarının bu artışta etkili olduğunu belirtiyor ve risk grubundaki bireyleri grip aşısı yaptırmaları ve maske takmaları konusunda uyarıyor.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, BirGün gazetesine yaptığı açıklamada, viral hastalıklarda artış yaşandığını ve Covid-19 sürecine ek olarak okulların tatil olması gibi faktörlerin toplu taşıma araçlarında kalabalığı artırdığını vurguladı. Acil servislerin poliklinik gibi kullanılmasının yoğunluğu artırdığını belirten Küçükosmanoğlu, çözüm için birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Togay Yılmaz ise, influenza’nın bireysel bir problem olmanın ötesinde toplum sağlığını tehdit edebilecek salgınlara yol açabileceğini belirtti. Yılmaz, hastalık belirtileri gösteren bireylerin izole edilmesi ve işe ya da okula gitmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. (BirGün)


Şans ve ruh burcunuzu biliyor musunuz? | ‘Kısmet ve Niyet’in yazarı Hakan Kırkoğlu anlatıyor

Related Posts

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı. 

Şekerli kahve içenler dikkat! Korkutan ölüm riski detayı

Bilim insanlarının yaptığı son araştırma kahvenin yeni boyutlarını gözler önüne serdi. Kahve tiryakilerini ilgilendiren önemli detay ortaya çıktı.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.

Evli olmak kaygıyı azaltıyor mu? Bekarlar üzerindeki etkisi şaşırttı

İstanbul Aile Vakfı’nın 4 bin 500 kişiyle yaptığı araştırmaya göre, evli bireylerin bekarlara kıyasla daha az kaygılı olduğu tespit edildi. Uzmanlar geciken evliliklerin psikolojik ve fiziksel riskler barındırdığına dikkat çekti.

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.