İngiltere’nin Türkiye’deki diplomatik pasaport sahiplerinden de vize talep edeceği iddia edildi: Bakanlar ve büyükelçiler de vize alacak

İngiltere’nin diplomatik pasaport sahibi Türk vatandaşlarından da vize isteyeceğini bildirdiği iddia edildi. 

Yeni uygulamanın 11 Mart’tan itibaren geçerli olacağı ve bu tarihten sonra bakanların, milletvekillerinin, büyükelçilerin bile İngiltere’ye giderken vize almak zorunda kalacağı öne sürüldü. 

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı bu gelişmeyi bir yazı ile TBMM’ye bildirildi. İngiliz vizesinde tek istisna “Resmi görevle gidecek bakanlar” olarak açıklandı. 

Vize başvuru formlarının, 18 Şubat tarihinden itibaren İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği ve Başkonsoloslukları tarafından diplomatik pasaport sahiplerinin kullanımına açılacağı belirtildi. 

Diplomatik pasaport sahipleri bugüne kadar 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla İngiltere seyahatlerinde vizeden muaf tutuluyordu. 

İngiltere’nin TBMM üyeleri ve bakanlardan da vize talep edeceği iddia edilirken, resmi görevi olmayan bakan ve ailesinin tatil amacıyla ülkeye gitmesi halinde vize zorunluluğu olacağı bildirildi. 

Related Posts

Zorlu Holding’de Ramazan maili krizi: Eski CEO Cem Köksal hâkim karşısına çıkıyor

Zorlu Holding’de Ramazan maili gerilimi yargıya taşındı. Eski CEO Cem Köksal, çalışanlara gönderdiği e-postayla “inanç özgürlüğünü engellemekle” suçlanıyor. Hakkında 5 yıla kadar hapis isteniyor.

Fas’ta felaket! 6 katlı yerle bir oldu: 4 ölü, 7 yaralı

Fas devlet televizyonu Kanal 2’nin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki tarihi Fes kentinde 6 katlı bir bina tamamen yerle bir oldu. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, yaralanan 7 kişi şehir hastanesine kaldırıldı.

Borsa yatay seyirle başladı: Yükseliş devam edecek mi?

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,25 değer kazanarak 9.279,21 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1,50 puan ve yüzde 0,02 artışla 9.280,71 puana çıktı. Bankacılık …

Muğla’da göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kanalizasyon kazısı esnasında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti.

Eşi kazada öldü, şoförün serbest kaldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde beton mikserinin çarpması sonucu hayatını kaybeden Aysel Yıldırım’ın (35) eşi Gencay Yıldırım (47), şoförün serbest kalmasına tepki gösterdi. 5 yaşındaki kızıyla psikolojilerinin bozulduğunu anlatan Yıldırım, “Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Yoksa giden geri gelmiyor” dedi.

Torba tekliften işçiye değil, yurt dışındaki din görevlilerine dövizle zam çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine dövizle ödenmek üzere yüzde 25 zam çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir