İşte Trump’ın ek vergi kararının gerekçesi

Trump’ın Yatırım ve İthalat Politikaları

ABD Başkanı Donald Trump’ın politika mantığı oldukça net bir şekilde ortaya konuyor. Trump’a göre, ABD yatırım çekme konusunda zayıf kalıyor ve ABD sermayesinin başka ülkelere gitmesi, ABD ekonomisinde istihdamı olumsuz etkiliyor. Bu durumu önlemek için adımlar atmaya kararlı olan Trump, ABD’nin dünyanın en büyük ithalatçı ülkesi olmasını da göz önünde bulunduruyor. ABD’ye yapılan ithalat, ülke ekonomisinde bir borç olarak ya da ticaret açığı olarak kendini gösteriyor. Bu durumu düzeltmek adına Trump yönetimi, ithalatı azaltma hedefiyle yola çıkıyor. Örneğin, ithal edilen otomobillere %25 gibi yüksek vergi oranları getirerek, yerli üretimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

Related Posts

DEM Parti’den, Kurtulmuş’a ‘komisyon’ çağrısı: ‘Bir an önce kurulmalı’

DEM Partili Sezai Temelli, “27 Şubat’ta bir açıklama geldi Öcalan’dan, 12 Mayıs’ta PKK kendini feshedeceğini, silahları bırakacağını açıkladı. Sonrasında hiçbir şey yok. Artık adım atma zamanıdır. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş bu konuda inisiyatif alacağını söyledi, bekliyoruz. Numan Kurtulmuş’a çağrı yapmak istiyorum: Bu meseleye özgü bir komisyonun çalışması önemlidir. Bu siyasetin en önemli sorumluluğudur” dedi.

Rusya: Ukrayna’ya 2 bin 239 asker cenazesi teslim etmeye hazırız

Rusya: Ukrayna’ya 2 bin 239 asker cenazesi teslim etmeye hazırız

CHP’den MHP’ye “yüz kızartıcı suç” yanıtı: Halkın her şeyini çalıyorsunuz, asıl yüzü kızarması gereken sizlersiniz

CHP’den MHP’ye “yüz kızartıcı suç” yanıtı: Halkın her şeyini çalıyorsunuz, asıl yüzü kızarması gereken sizlersiniz

‘Cübbeli Ahmet’ten ‘zirai don’ açıklaması: ‘Zina yapıyorlar!’

Ahmet Mahmut Ünlü, Malatya’da Nisan ayında yaşanan ve kayısıyı vuran zirai don olayını zinaya bağladı.

Çiftçiler isyan etti, tarlada kilosu 25 liradan 7 liraya kadar düştü

Hasadın sürdüğü coğrafi işaret tescilli Adana karpuzunun tarlada kilogram fiyatı 7 liraya kadar düştü. Türkiye karpuz üretiminin ortalama yüzde 20’sinin gerçekleştirildiği Adana’da tescilli ürünün hasadı sürüyor

Başdanışman Oktay Saral’a Saadet’ten ‘Kürecik’ yanıtı: Kuru kuruya tweet ile bu iş olmuyor

Başdanışman Oktay Saral’a Saadet’ten ‘Kürecik’ yanıtı: Kuru kuruya tweet ile bu iş olmuyor