Kulislerde konuşulan iddia: Emniyet müdürlerinin ardından sıra valilerde

Geçen ay 37 ilin emniyet müdürünün değişmesinin ardından bu kez sıranın valilere geldiği öne sürüldü.

Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre, cuma günü 20 ilin valisi değişecek. Atamaların sadece küçük illerle sınırlı kalmayacağı, aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu bu atamalarda, görevdeki bazı emniyet müdürlerinin valilik koltuğuna oturacağı öne sürülüyor.

Henüz resmi bir açıklama yapılmazken, kulislerde söz konusu atamaların cuma günü Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girebileceği konuşuluyor.

11 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle 37 ile yeni emniyet müdürü atandı, 22 ilin emniyet müdürü merkeze alındı.

HÜRREM ELMASÇI YAZDI

Odatv yazarı Hürrem Elmasçı, Emniyet’teki atamaların ardından 15 Eylül tarihinde “Emniyet koridorları bunu konuşuyor: Milliyetçi müdürler tasfiye mi ediliyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Elmasçı’nın, Emniyet koridorlarından aktardığına göre, görev yeri değişen müdürler, milliyetçi gelenekten geliyor ve istekleri dışında kararnameye dahil ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir