Nisanda en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu

TÜİK, Nisan Ayı Finansal Yatırım Araçları Reel Getiri Oranlarını Açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin “finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları”nı açıkladı.

Buna göre, nisanda aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 8,8, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,54 oranlarıyla külçe altında görüldü.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından avro yüzde 4,07, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,44 yatırımcısına reel getiri sağlarken, dolar yüzde 0,03, devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 7,39 ve BIST 100 endeksi yüzde 9,93 yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise avro yüzde 3,83, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,2 yatırımcısına reel getiri sağladı, dolar yüzde 0,26, DİBS yüzde 7,6, BIST 100 endeksi yüzde 10,14 kayba yol açtı.

Külçe altın, üç aylık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 20,83, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 19,69 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri kazandıran yatırım aracı oldu.

Aynı dönemde BIST, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,26, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 13,09 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak öne çıktı.

6 aylık değerlendirmeye göre külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 18,15, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,36 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak kayıtlara geçti. Aynı dönemde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,9, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,51 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak hesaplandı.

Yıllıkta en yüksek reel getiri külçe altında

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 31,17, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16,55 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak öne çıktı.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yatırım araçlarından mevduat faizi (brüt) yüzde 16,26 ve avro yüzde 0,9 oranlarında yatırımcısına reel getiri kazandırırken, DİBS yüzde 0,91, dolar yüzde 3,8 ve BIST 100 endeksi yüzde 20,29 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi (brüt) yüzde 3,31 yatırımcısına reel getiri sağlarken, avro yüzde 10,35, DİBS yüzde 11,95, dolar yüzde 14,51 ve BIST 100 endeksi yüzde 29,17 oranlarında yatırımcısının kayba uğramasına yol açtı.

Related Posts

Kırşehir’de jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihale yapılacak

Kırşehir’de jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihale yapılacak

SPK 2 şirketin sermaye artırımını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 sermaye artırımı ve 5 borçlanma aracı ihraç başvurusuna onay verdi. SPK haftalık bültenine göre Kurul, Formet Metal ve Cam Sanayi AŞ’nin 538,1 milyon liralık, Dardanel Önentaş Gıda Sanayi AŞ’nin 1,76 milyar liralık …

10 milyar liralık e-ticaret beklentisi

Sektör temsilcileri, sepet ortalamalarının bu dönemde bir önceki haftaya kıyasla en az 2 kat artış gösterdiğini belirtirken, Anneler Günü’nde 10 milyar liranın üzerinde işlem hacmi bekliyor.

Boş şeylerle tıka basa dolu!

Hepimizin elinin altındaki dijital belleklerin belli bir kapasitesi var, o kapasitenin izin verdiği ölçüde veri depolayabiliyorlar. İnsan belleği de bundan farklı değil; bizim de belleklerimizin bir sınırı, bir dolma noktası var. Saklamaya değer şeyleri belleğimize kabul etmek, değmeyenleri geri çevirmek bu yüzden önemli. Aksi halde önemsiz şeyler önemlilere ayırmamız gereken yerleri dolduruyor ve belki de hayati bilgilerden, tecrübelerden, hatıralardan mahrum bırakıyor. Bir önceki günümüzün seyrini

Jeff Bezos enerji hazinesine 1 milyar dolar yatırım yaptı

Bunların arasında , Bill Gates ve Jeff Bezos’un desteklediği madencilik girişimi KoBold Metals de var ve şirket, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki varlığını genişletmeye kararlı görünüyor . Şirket, 669 milyon varil olduğu tahmin edilen Manono …

‘Topraktan çıkan altın’ diye tabir ediliyor! Kilosu 3 bin lira

Samsun’un Kavak ilçesinde ‘topraktan çıkan altın’ olarak tanımlanan salebin hasadı başladı. Kilosu 3 bin TL’yi bulan salep üreticisine yüksek kazanç sağlarken, pazarda da büyük ilgi görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir