Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İstanbul müzakerelerini değerlendirdi: Avrupa’dan silah almaya devam eden kışkırtıcı eylemlere boyun eğmemek önemli

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: “Müzakereleri Aksatmamak Önemli”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, son günlerde Ukrayna ile müzakereleri aksatmayı ve Avrupa ülkelerinden silah almaya devam etmeyi amaçlayan provokasyonlara boyun eğmemenin önemli olduğunu belirtti.

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılan hükümet toplantısında, İstanbul’da Ukrayna ile yapılan müzakerelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Müzakerelerin sonuçları hakkındaki görüşünü belirten Lavrov, “Sonuçlar bence önemli ve yararlı. Doğrudan müzakere süreci devam ediyor.” dedi.

İstanbul’daki müzakerelerin binlerce savaş esirinin takas edilmesi dahil somut sonuçlar ürettiğine işaret eden Lavrov, son müzakerede de sadece esir takası değil, aynı zamanda ağır yaralıların, hastaların ve ayrıca cenazelerin iadesi hususunda anlaşıldığını hatırlattı.

Lavrov, çatışma hatlarının belirli bölgelerinde cenazelerin toplanması için 2-3 günlük kısa bir ateşkes önerisini Ukrayna’nın reddetmesiyle ilgili olarak “Belki orada hala yaralılar vardır. Zelenskiy’nin, benzer insani ateşkesler konusundaki girişimlerimizi görmezden gelmesi gibi, bu öneriyi de kesinlikle ve kaba bir şekilde reddetmesi, Kiev rejiminin açıkça büyük bir hatası.” dedi.

Son günlerde Rusya topraklarında yapılan provokasyonlara da değinen Lavrov, “Son birkaç gündür yeni büyük suç provokasyonlarına rağmen, müzakereleri aksatmayı ve Avrupa ülkelerinden silah almaya devam etmeyi amaçlayan bu kışkırtıcı eylemlere boyun eğmemenin önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Lavrov, “özel askeri operasyonun” hedeflerine ulaşmak için müzakereler de dahil olmak üzere tüm araçların kullanılması gerektiğine inandığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Erbaa’da feci kaza: Otomobil, yoldan çıkıp tarlaya düştü

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, bir otomobil yoldan çıkıp tarlaya uçtu. Kazada biri bebek olmak üzere 6 kişi yaralandı.

İddia: AYM’nin kararı yürürlüğe girdi, “örgüt üyesi olmadan örgüt adına suç işlemekten” hükümlü 200’den fazla kişi tahliye edildi

İddia: AYM’nin kararı yürürlüğe girdi, “örgüt üyesi olmadan örgüt adına suç işlemekten” hükümlü 200’den fazla kişi tahliye edildi

Sakarya’daki orman yangının boyutu yolcu uçağından böyle görüntülendi

Sakarya’daki orman yangınının etkili olduğu alan, yolcu uçağının penceresinden görüntülendi. Uçaktan kaydedilen görüntüler, felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Galatasaray, Admira Wacker’i 2-1 Mağlup Etti

Galatasaray, Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında Admira Wacker’i 2-1 yenerek galip geldi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı’nın Oğlu Dünyaya Evleniyor

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı’nın oğlu Ömer Faruk Alfatlı ile Meltem Altun, görkemli bir düğün töreniyle evlendi. Törende önemli siyasi isimler ve davetliler bir araya geldi.

Süveyda’da İnsani Yardım Krizi

Suriye, Süveyda’ya yardım konvoyunun engellenmesinin ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.