Rusya: Ukrayna’ya 2 bin 239 asker cenazesi teslim etmeye hazırız

Rusya, Ukrayna’ya 2.239 Asker Cenazesi Daha Teslim Etmeye Hazır

Rusya Savunma Bakanlığı, İstanbul’da yapılan müzakereler kapsamında Ukrayna’ya 2.239 asker cenazesini daha teslim etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da varılan anlaşmalar gereği bugüne kadar Ukrayna’ya 1248 asker cenazesinin teslim edildiği ve 51 Rus askerinin cenazesinin alındığı belirtildi.

Ayrıca, açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Rusya, İstanbul’da yapılan anlaşmayı uygulayarak toplam 6.060 asker cesedinin Ukrayna’ya teslim edilmesi sürecini tamamlamıştır. Ukrayna tarafı ise 78 Rus askerinin cesedini teslim etmiştir. Bu noktada, Ukrayna’ya 2.239 asker cesedini daha teslim etmeye hazırız.”

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İstanbul müzakerelerinde, 6 bin Ukrayna askerinin dondurulan cesetlerinin teslimi, ağır hasta ve yaralı askerler ile 25 yaş altındaki esir askerlerin takası konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Related Posts

DEM Parti’den, Kurtulmuş’a ‘komisyon’ çağrısı: ‘Bir an önce kurulmalı’

DEM Partili Sezai Temelli, “27 Şubat’ta bir açıklama geldi Öcalan’dan, 12 Mayıs’ta PKK kendini feshedeceğini, silahları bırakacağını açıkladı. Sonrasında hiçbir şey yok. Artık adım atma zamanıdır. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş bu konuda inisiyatif alacağını söyledi, bekliyoruz. Numan Kurtulmuş’a çağrı yapmak istiyorum: Bu meseleye özgü bir komisyonun çalışması önemlidir. Bu siyasetin en önemli sorumluluğudur” dedi.

CHP’den MHP’ye “yüz kızartıcı suç” yanıtı: Halkın her şeyini çalıyorsunuz, asıl yüzü kızarması gereken sizlersiniz

CHP’den MHP’ye “yüz kızartıcı suç” yanıtı: Halkın her şeyini çalıyorsunuz, asıl yüzü kızarması gereken sizlersiniz

‘Cübbeli Ahmet’ten ‘zirai don’ açıklaması: ‘Zina yapıyorlar!’

Ahmet Mahmut Ünlü, Malatya’da Nisan ayında yaşanan ve kayısıyı vuran zirai don olayını zinaya bağladı.

Çiftçiler isyan etti, tarlada kilosu 25 liradan 7 liraya kadar düştü

Hasadın sürdüğü coğrafi işaret tescilli Adana karpuzunun tarlada kilogram fiyatı 7 liraya kadar düştü. Türkiye karpuz üretiminin ortalama yüzde 20’sinin gerçekleştirildiği Adana’da tescilli ürünün hasadı sürüyor

Başdanışman Oktay Saral’a Saadet’ten ‘Kürecik’ yanıtı: Kuru kuruya tweet ile bu iş olmuyor

Başdanışman Oktay Saral’a Saadet’ten ‘Kürecik’ yanıtı: Kuru kuruya tweet ile bu iş olmuyor

Peru’da deprem felaketi: Ölü ve yaralılar var

Peru’da 6.1 şiddetinde deprem meydana geldiği bildirildi.