Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov Hürriyet için yazdı: Tarih hiçbir şey öğretmiyor mu?

Avrupa’da Yaşanan Endişe Verici Durumlar

Bugün, geçmişimizdeki zaferlerle gurur duyarken, aynı zamanda gelecekteki tehlikelere karşı endişeliyiz. Dünya, Birinci Dünya Savaşı öncesi döneme benzer şekilde, uluslararası ilişkilerde çatışma ve parçalanma tehdidi altında. Bazı ülkelerin diğerlerine dikte etme isteği ve kaynakları ele geçirme arzusu, dünyayı büyük bir çatışmanın eşiğine sürükleyebilir.

Geçmişte olduğu gibi, uluslararası güvenlik sistemi konusundaki adımlar da yetersiz kalıyor. Türkiye dahil Doğu Avrupa devletlerinin bağımsızlığına yönelik yapılan garantiler göz ardı edilirken, milletler birlik olup Alman saldırganlığını önleyemedi.

Benzer tehlikeler halen varlığını sürdürüyor. NATO, Rusya’ya yönelik tehdidi artırarak Doğu Avrupa’da istikrarsızlık yaratıyor. Tarihin bu tür olaylardan bize bir şeyler öğretmediği düşüncesi akıllara geliyor.

Ukrayna ihtilafının kalıcı çözümü, mevcut kaygıları azaltmanın ilk adımı olmalı. Bu sorunun kök nedenlerinin ele alınması önemli. Ayrıca geniş Avrasya coğrafyasında eşitlikçi bir güvenlik sistemi kurulmalı. Bu yapı, çeşitli ülkelerin işbirliğiyle oluşturulmalı ve mevcut kurumları entegre etmelidir.

Barışçıl alternatifler arayarak çatışmaları önlemek mümkündür. Bu dönemin en büyük görevi budur ve eğer başarılı olursak, geçmişten dersler çıkardığımızı gösteririz.

Related Posts

Ankara’da Sağanak ve Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Ankara’da etkili sağanak ve fırtına, evleri su basarken, vatandaşlar mahsur kaldı. Ekipler yardımda bulundu.

Vali Aygöl’den Tatlı İkramı

Tunceli Valisi, marulunu unuttuğu polise tatlı ısmarlayıp, ‘İşi tatlıya bağladık’ dedi.

Altan Öymen Entübe Edildi

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, hastanede entübe edilerek yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Kız Meselesi Nedeniyle Cinayet

Serhat A., Sırrı Can Şimşek’i öldürdü; eski kız arkadaşını hedef aldı, kapıyı açmadı.

Ankara’da bir binada yangın! Mahsur kalanlar var

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada yangın çıktı mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılıyor.

Alaşehir’de Kenevir Operasyonu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 2.903 kök kenevir ve 8.820 gram esrar ele geçirildi, 2 kişi serbest.