“Rusya’nın en çekici teröristi” olarak adlandırılan kadın, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Rusya’da Ukrayna Yanlısı Terörist 21 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Rusya’da gerçekleştirdiği Ukrayna yanlısı terör saldırıları sebebiyle Viktoria Shinkaruk isimli kadın, “Rusya’nın en çekici teröristi” olarak tanındı ve 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 yaşındaki Shinkaruk’a demiryolu ve petrol rafinerilerine yönelik terör saldırıları planladığı suçlaması yöneltilirken, Rus Askeri Mahkemesi Shinkaruk’un Ukrayna lehine çalıştığını ve Kiev’de bir “dead drop” operasyonuna katıldığını iddia etti.

Mahkeme tarafından suçlu bulunan Shinkaruk ve suç ortağı Alexander Kholodkov, çeşitli terör suçlarından dolayı cezalandırıldılar.

Shinkaruk’un savunması mahkeme tarafından reddedilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güvenlik konularındaki hassasiyetinin de bu kararda etkili olduğu belirtildi.

Mahkeme Kararına Tepkiler

Shinkaruk’un yakın çevresi, suçlamalara inanmadıklarını dile getirirken, bazıları ise Shinkaruk’un eşinin etkisiyle hata yaptığını savundu.

Bazı kesimler ise bu kararın Putin’in güvenlik politikasıyla ilgili bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Related Posts

Trump’ın temsilcisi Kellogg ve Belarus lideri Lukaşenko’dan Ukrayna görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksadr Lukaşenko ile görüştü. Kellogg, görüşmede Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta “tam ve koşulsuz” ateşkesi ele aldıklarını belirtti.

TMSF, Avcılar Hospital Hastanesi’nin satış sürecini uzattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 23 Mayıs’ta duyurulan Avcılar Hospital Hastanesi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü satış ihalesi takviminde uzatmaya gitti.

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

NATO’nun savunma harcamalarını artırma kararı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyebilir?

Özgür Özel’den Mehmet Murat Çalık’a ziyaret: ‘İyi gördüm demek isterdim, bir an önce tahliye edilmeli’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Özel, “İyi gördüm demek isterdim. Murat Bey çok iyi bir insan. İyi gördüm ama sağlığını da durumunu da hiç iyi görmedim. Bir an önce tahliye edilmesi ve hızla iyi bir bakım, iyi şartlarda hızla bu tehlikenin bertaraf edilmesi lazım diye düşünüyoruz” dedi.

Ajan avı mahkemede bitti: Çin vatandaşları hakim karşısında

ABD’de Çin adına casusluk yaptıkları iddia edilen iki kişi, donanma üsleri hakkında bilgi toplamak ve içeriden ajan devşirmekle suçlandı. Zanlıların 2022’de gizli ödemelerle ABD ulusal güvenlik bilgilerini Çin istihbaratına aktardığı belirtildi. Çin ise suçlamaları reddetti.

Erbaş ve eşi hacca giderken ütücülerini de götürdü

90 bin camide kamu malı, israf ve şatafat hutbesi veren Diyanet, kendi söylemiyle ters düştü. Ütücüler, Arafat’taki başkan çadırı ve Seher Erbaş’ın olduğu bölümde ütü yaptı.