Şamil Tayyar’dan Bakan Ersoy’a: AK Parti için artık taşınması ağır bir yük

Şamil Tayyar’ın Görüşleri: Grand Kartal Otel Yangını ve Sorumluları

T24 Haber Merkezi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın olayı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tayyar, “Kısa ve net olacak olursak, Artık Turizm Bakanı AK Parti için büyük bir sorumluluk taşımaktadır” dedi.

78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı 21 Ocak’taki yangın faciasıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye personeli İrfan Acar, otel sahibi Halit Ergül, otel müdürü Zeki Yılmaz, muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve diğer çalışanlar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Aynı zamanda iş güvenliği uzmanı E.K. ve otelin mimarı Ali B. ise serbest bırakıldı.

Yangınla ilgili yapılan ilk incelemede, tahliye çıkışları, yangın alarmı ve duman kontrol sisteminin yetersiz olduğu belirlendi. Yangının başlangıç noktasının restorandaki mutfak olduğu tespit edilirken, yangın merdiveninin dumanı üst katlara taşıdığı görüldü. Ölenlerin çoğunluğunun karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiği belirlendi.

Yangın sonrasında Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sorumluluğun Bolu Belediyesi’nde olduğunu açıklamıştı. Fakat Bolu İl Özel İdaresi, denetim yetkisinin bakanlıkta olduğunu belirterek Bakan’a karşı çıktı. Otel sahibi Halit Ergül ise Turizm Bakanlığı’nın oteli denetlediğini, yangın önlemleriyle ilgili herhangi bir eksiklik olmadığını savundu.

Şamil Tayyar’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda, Turizm Bakanı’nı eleştirdiği ve yaşanan felakette gerçekleri örtbas ettiğini iddia ettiği görüldü. Tayyar, “Turizm Bakanı artık AK Parti için taşınması ağır bir yüktür” ifadelerine yer verdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Ankara’da Sağanak ve Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Ankara’da etkili sağanak ve fırtına, evleri su basarken, vatandaşlar mahsur kaldı. Ekipler yardımda bulundu.

Vali Aygöl’den Tatlı İkramı

Tunceli Valisi, marulunu unuttuğu polise tatlı ısmarlayıp, ‘İşi tatlıya bağladık’ dedi.

Altan Öymen Entübe Edildi

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, hastanede entübe edilerek yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Kız Meselesi Nedeniyle Cinayet

Serhat A., Sırrı Can Şimşek’i öldürdü; eski kız arkadaşını hedef aldı, kapıyı açmadı.

Ankara’da bir binada yangın! Mahsur kalanlar var

Ankara’nın Keçiören ilçesinde bulunan bir binada yangın çıktı mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılıyor.

Alaşehir’de Kenevir Operasyonu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 2.903 kök kenevir ve 8.820 gram esrar ele geçirildi, 2 kişi serbest.