Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

Kalsiyumun İnsan Sağlığı Üzerindeki Önemi ve Eksikliği Hakkında Uzmanın Açıklamaları

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, insan sağlığı için kalsiyumun önemi ve kalsiyum eksikliği hakkında bilgiler verdi.

‘Kalp Atışlarının Düzenlenmesinde ve Kanın Pıhtılaşmasında Rol Oynar’

Kalsiyumun sağlık açısından önemine değinen Doç. Dr. Güner, “Kalsiyum, vücudumuzdaki en bol bulunan mineraldir. Kemiklerimiz ve dişlerimiz başta olmak üzere birçok yapıda temel rol oynar. Vücuttaki kalsiyumun yaklaşık yüzde 99’u kemikler ve dişlerde depolanır. Geri kalan yüzde 1’lik kısmı ise kasların çalışmasında, sinir iletiminde, kalp atışlarının düzenlenmesinde ve kanın pıhtılaşmasında önemli rol oynar” açıklamasında bulundu.

‘Kalsiyum İçeren Besinler’

Doç. Dr. Güner, kalsiyumun hem hayvansal hem de bitkisel kaynaklardan alınabileceğini belirterek, kalsiyum içeren bazı besinleri şu şekilde sıraladı:

  • Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt, peynir (özellikle kaşar ve beyaz peynir),
  • Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, brokoli, pazı, lahana,
  • Kuru baklagiller: Nohut, mercimek, kuru fasulye,
  • Kuruyemişler: Badem, susam, ceviz,
  • Balıklar: Sardalya, hamsi (özellikle kılçığıyla birlikte yenirse).

‘Kalsiyum Eksikliği Nedenleri’

Kalsiyum eksikliğinin çeşitli nedenleri olduğunu belirten Doç. Dr. Güner, “D vitamini eksikliği, beslenmede süt ve süt ürünlerinin az tüketilmesi, bağırsak hastalıkları, östrojen azalması ve böbrek hastalıkları, uzun süre kortizon kullanımı gibi birçok faktör kalsiyum eksikliğine yol açabilir” şeklinde konuştu.

[Devamı…]

Related Posts

Türkiye’nin ilk deri bankası ve doku laboratuvarı Adana’da hizmete açıldı

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmete giren Deri Bankası ve Doku Laboratuvarı, ağır yanık nedeniyle tedavi gören hastaların sağlıklarına kavuşmalarına katkı sağlayacak.

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı. 

Şekerli kahve içenler dikkat! Korkutan ölüm riski detayı

Bilim insanlarının yaptığı son araştırma kahvenin yeni boyutlarını gözler önüne serdi. Kahve tiryakilerini ilgilendiren önemli detay ortaya çıktı.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Beyin sisi, alzheimer değildir!

Kelimeleri bulamıyor, dalıp gidiyor, ne okuyorsan aklında tutamıyorsan bu bir hastalık olmayabilir ama ihmal de edilmemeli. Beyin sisi tıpkı Alzheimer ya da bunama gibi hissettirse de geçici ve geri çevrilebilir olabilir. Sorun, zamanında fark edilmemesidir.