Xiaomi akıllı telefon işlemcisi Xring O1’i tanıttı

Xiaomi, Kendi İşlemcisini Tanıttı ve Seri Üretime Geçti

Teknoloji şirketleri, dışa bağımlılıklarını azaltmak ve kendi donanımlarını geliştirmek için adımlar atmaya devam ediyor. Bu harekete son olarak katılan firma ise Xiaomi oldu. Uzun süredir kendi işlemcisini geliştirdiği iddiaları ortaya atılan Xiaomi, bu iddiaları resmi olarak doğruladı.

Xiaomi, Xring O1 İsimli İlk Akıllı Telefon İşlemcisini Tanıttı

Xiaomi, sektöre Xring O1 adını verdiği akıllı telefon işlemcisiyle giriş yaptı.

Xring O1, 3nm süreciyle 1x Cortex-X925 (3.2GHz), 3x Cortex-A725 (2.6GHz) ve 4x Cortex-A520 (2.0GHz) ile güçlendirildi. Yapılan AnTuTu test sonuçlarına göre, Xiaomi’nin bu yeni işlemcisi Qualcomm’un Snapdragon 8 Elite ve Snapdragon 8 Gen 2’yi geride bıraktı.

Reuters’ın bildirdiğine göre, Xiaomi Xring O1 için seri üretime geçti.

Xiaomi’nin kurucusu Lei Jun, Weibo hesabından yaptığı açıklamada, bu yeni çipten güç alacak ilk iki cihazın Xiaomi 15S Pro ve Xiaomi Pad 7 Ultra olacağını belirtti.

Related Posts

T. rex’in gizemli kökeni aydınlandı

Dinozorlar dünyasının en ünlü yırtıcısı olan Tyrannosaurus rex’in kökeni üzerine süregelen bilimsel tartışmalara yeni bir bakış açısı geldi. University College London’dan paleoekolog Cassius Morrison liderliğindeki uluslararası araştırma ekibi, T. rex’in doğrudan atalarının Asya’dan Kuzey Amerika’ya göç etmiş olabileceğini öne sürüyor.

Google’da bir devir sona eriyor: 27 yıllık buton tamamen kalkıyor

Teknoloji devi Google, arama motorunun en sembolik özelliklerinden biriyle vedalaşmaya hazırlanıyor. 1998’den bu yana arama kutusunun altında yer alan ve adeta marka imzası haline gelen buton, yavaş yavaş yerini yapay zeka odaklı bir özelliğe bırakıyor.

Çin işlemci teknolojisini baştan mı yazıyor?

Çinli araştırmacılar, mikroişlemci teknolojisinde oyunun kurallarını değiştirebilecek nitelikte bir keşfe imza attı.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.