Yangın faciasının ayrıntılı hasar tespit raporu ortaya çıktı

Türkiye, Bolu Kartalkaya’da meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla sarsıldı. Otelin yıkılacağına yönelik iddialar sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ayrıntılı hasar tespit raporunu başsavcılığa sundu.

‘AĞIR HASARLI’ RAPORU VERİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bolu İl Müdürlüğü ekiplerince otelde yangın sonrası yapılan incelemede binaya ‘ağır hasarlı’ raporu verildiği belirtildi.

4. VE 5. KATA DİKKAT ÇEKİLDİ

Yanan otelde akademisyenlerin de yer aldığı bir heyetin incelemelerde bulunduğu belirtilen açıklamada, “İncelemenin ardından ayrıntılı hasar tespit raporu yayımlanarak başsavcılığa sunuldu. Binanın kolonları, kirişleri ve döşemelerinde inceleme yapan heyet, 7663 Sayılı Hasar Tespit Genelgesi, afet etkisi belirleme çalışmaları kapsamında özellikle yangının çok etkili olduğu, 4. ve 5. katın kritik olması sebebiyle binanın ‘ağır hasarlı’ olarak değerlendirilmesinin uygun olacağına” karar verildiği kaydedildi.

RAPOR BEKLENİYOR

Rapor uyarınca binaya herhangi bir idari işlem yapılmadan önce devam etmekte olan hukuki süreç ve bilirkişinin raporunun tamamlanması ve akabinde gerekli işlemlerin yapılmasının uygun olacağı görüşüne yer verildi.

Related Posts

Savaşın ortasında yüzlerce kişiyi öldüren kararı kimin verdiği belli oldu

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in Ukrayna’ya silah sevkiyatını Beyaz Saray’dan habersiz durdurduğu ortaya çıktı. Kararın ardından Kiev’de yüzlerce bina yıkıldı, çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Trump ise “Benim kararım değildi” diyerek sorumluluğu reddetti.

Erdoğan: Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz

Erdoğan, “Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz. Bu hayırlı sürecin herhangi bir yol kazası yaşanmadan karanlık ve kirli mahfiller tarafından sabote edilmesine fırsat vermeden başarıyla neticelenmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Leman dergisi yazı işleri müdürü Aslan Özdemir için gözaltı kararı

Leman Dergisi hakkında yürütülen soruşturmada, yazı işleri müdürü Aslan Özdemir hakkında gözaltı kararı verildi.

Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: ‘Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terörsüz Türkiye sürecine dair bir mesaj verdi ve “Önümüzdeki günlerde olumlu haberlerin alınacağı bir evreye giriyoruz” dedi.

Mansur Yavaş’tan ‘Şerefimizle oynamayın’ çıkışı: ‘Amaç CHP’li belediye başkanlarının önünü kesmekse bugün görevi bırakmaya razıyım!’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara tepki göstererek, “Eğer gerçekten amaç sadece CHP’li belediye başkanlarının önünü kesmek, onları çalıştırmamaksa ben hemen bugün görevi bırakmaya razıyım. Yeter ki karalamayın. Yeter ki bir tane iftiracı birisini bulup namusumuzla, şerefimizle, haysiyetimizle oynamayın” ifadesini kullandı.

19 yaşındaki Bünyamin’i sokak ortasında öldürdüler

Kötü haber Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden geldi. Sokakta yürürken silahlı saldırıya uğrayan Bünyamin Ermiş (19), hayatını kaybetti.