Yeni Hicri yıl bu gece başlıyor, 1447 yılına giriyoruz: Hicri Yılbaşı nedir?

İslam Takviminde Yeni Yıl Başlıyor: Hicri Yıl 1447

Hz. Ömer döneminde, Hz. Ali’nin teklifiyle hicretin gerçekleştiği gün, takvimin başlangıcı olarak kabul edildi. O günden bu yana İslam aleminde 1 Muharrem, yeni yılın başlangıcı olarak kutlanıyor. Bu gece, Hicri 1447 yılına adım atılacak.

Kur’an-ı Kerim’de savaşmanın yasaklandığı aylardan biri olan Muharrem, Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından “Allah’ın ayı” olarak nitelendirildi ve bu ayda tutulan orucun, Ramazan’dan sonraki en faziletli oruç olduğu belirtildi.

Aşure Günü 5 Temmuz’da!

Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure Günü, 2025 yılında 5 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor. Bu gün, İslam tarihinde birçok önemli olayın yaşandığı, dua ve ibadetle geçirilmesi tavsiye edilen mübarek bir gündür.

Muharrem ayında özellikle oruç tutmanın, sadaka vermenin ve tefekkür etmenin büyük sevap olduğu hadislerle bildirildi. Müslümanlar, bu mübarek ayın faziletlerinden yararlanmak için ibadetlerini artırmayı tercih ediyor.

Related Posts

FBI, “çete elebaşı” dedi; yakalanmasına yardımcı olacaklar için 3 milyon dolar ödül koydu

FBI, “çete elebaşı” dedi; yakalanmasına yardımcı olacaklar için 3 milyon dolar ödül koydu

‘Kamu hastanelerinde uzman hekim eksikliği’ ile ilgili iddialara DMM yanıt verdi: ‘Dezenformasyon ürünü’

Kamu hastanelerinde uzman hekim eksikliği yaşandığı ve bazı illerde ise hiç atama yapılmadığı iddiasına DMM “dezenformasyon ürünüdür” değerlendirmesinde bulundu.

Polise ateş açıp iş yerine saklandı: Film gibi anlar kamerada

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde hakkında yakalama kararı bulunan, takip edildiğini fark edince polise ateş açıp, karşılık veren ekiplerce vurulan Engin Ö.’nün bir iş yerine kaçıp saklandığı anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. 6 saat sonra teslim olan Engin Ö.’nün girdiği dükkanın sahibi F.K., “Dükkana doğru geldiğini görünce arka odaya saklandık. Adam, polisle konuşurken tuvalet camından kaçtık. Kaçmadan önce de cep telefonu kamerasıyla kayıt aldık” dedi.

Trump’ı öfkelendirecek anket! ABD’liler İran saldırısı için ne dedi?

İsrail’in 13 Haziran’da başlattığı saldırılar sonrası İran’ın misillemesi ile çatışmalar sertleşti. Dün ABD Başkanı Donald Trump, iki ülke arasında saldırıların son bulduğu ve ateşkesin sağlandığını açıkladı. Öte yandan 21-22 Haziran gecesi ABD, İran …

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan AKP içine sert mesaj

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, AKP teşkilatını hedef aldı. Saral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeterince sahip çıkılmadığını vurguladı, hem tabana hem de parti yöneticilerine dikkat çeken mesajlar verdi.

İş insanı Karapetyan davasında siyaset gölgesi: ‘Ortada suç yok ama tutuklama var’

İş insanı Samvel Karapetyan’ın avukatı, müvekkiline yöneltilen suçlamaların delilsiz olduğunu ve tutuklamanın siyasi baskının bir parçası haline geldiğini savunurken mahkemenin, Karapetyan’ı hem özgürlüğünden hem de dış dünya ile iletişim hakkından mahrum bıraktığını vurguladı.